«Поверніть Героїв живими додому». У Львові рідні захисників «Азовсталі» вийшли на акцію підтримки

1496 0
Десятки людей зібралися на акцію біля Оперного театру, і звідти пройшли ходою до пам’ятника Тарасу Шевченку.
Фото: Іван Станіславський/ Твоє Місто

Фото: Іван Станіславський/ Твоє Місто

У суботу, 5 листопада, у центрі Львова відбулася мирна акція на підтримку українських воїнів, які зараз перебувають в російському полоні. Рідні тих, хто захищав «Азовсталь», зібралися в центрі міста, зоб нагадати, що сотні бійців все ще не повернулися додому з ворожого полону.

Десятки людей зібралися на акцію біля Оперного театру, і звідти пройшли ходою до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Учасники акції наголосили, що додому повернулися лише частина військових, більшість досі у полоні. Тому рідні захисників готові знову і знову звертатися до влади, міжнародних організацій, аби пришвидшити процес обміну українських бійців з полону.

Читайте також: У Львові пройшла акція на підтримку полонених та зниклих безвісти військових 24-ої бригади

Люди стояли з плакатами та вигукували «Поверніть Героїв додому живими», «Азов – це вся Україна», «Поверніть всіх захисників Маріуполя».

Нагадаємо, що збройні сили росії здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка Донецької області, де утримувалися зокрема і українські полонені. За даними росіян, загинуло понад 50 українських захисників, кількість поранених невідома. Жоден працівник колонії, бойовик «ДНР» чи російський військовий, що охороняв приміщення, згідно з коментарями російської сторони, внаслідок вибуху не постраждав.

31 липня у Львові також відбувся мітинг на підтримку азовців. Родини захисників «Азовсталі» закликали міжнародні організації захистити полонених героїв Маріуполя, і не ігнорувати теракт, який трапився 29 липня в Оленівці, коли росіяни підірвали казарми з українськими полоненими. За словами керівника ГУР Міноборони Кирила Буданова, Україні відома доля та місцеперебування майже всіх українських полонених військових, зокрема і захисників з «Азовсталі». Їх звільнення йде поетапно, частина полонених може повернутися додому найближчим часом. Основна частина полонених перебувають у таборі для військовополонених на території тимчасово окупованого селища Оленівка Донецької області.

Додамо, що в серпні у Львові біля пам’ятника Тарасу Шевченку пройшла акція на підтримку військовополенених захисників «Азовсталі». Тоді на площі зібралися рідні азовців, вони в такий спосіб звертаються до президента Туреччини Ердогана і генерального секретаря ООН Антоніу Гуттереша та сподіваються, що вони допоможуть у звільнені українських військовослужбовців.

Юлія Осим

Фото: Іван Станіславський/ Твоє Місто

Відео: Марта Байдака

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!