Поверніться на позиції до 24 лютого і спробуємо вирішити питання Донбасу, – Зеленський про компроміс з РФ

2729 0
Коли на території країни стоять війська РФ, ніхто нічого ппідписувати не буде.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський закликає Росію вивести свої війська з території України на ті позиції, які були до 24 лютого. Тільки тоді можна буде розпочати діалог стосовно питання Донбасу. Про це він заявив в інтерв’ю російським журналістам.

«Максимально зменшити кількість жертв, скоротити терміни цієї війни. Вивести війська Російської Федерації на компромісні території – а це все, що було до 24 лютого, до нападу. Нехай повернуться туди. Я розумію, що змусити Росію повністю звільнити територію неможливо, це призведе до третьої світової війни. Я чудово все розумію і усвідомлюю. Тому я й говорю: це компроміс. Поверніться туди, з чого все почалося, і там спробуємо вирішити питання Донбасу, складне питання Донбасу», – сказав президент.

Читайте також: Не бійтеся. Путін не зможе залишитися при владі

З його слів, ніхто з представників країн-гарантів безпеки задля нейтрального статусу не підписуватимуть жоден документ тоді, коли на території України стоять війська РФ. За таких умов неможливий і референдум.

Нагадаємо, що днями відбудеться черговвий етап переговорів між українською та російською делегаціями. Відомо, що після тривалих відеоперемовин вони продовжаться у форматі наживо та пройдуть у Туреччині. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!