Повітряні сили про те, чи безпечно запускати аеропорт «Львів» та яким буде відновлення Києва. Підсумки доби

1377 0
Нині 9 червня та 471 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Главком

Фото: Главком

Повітряна тривога: На Львівщині сигнал небезпеки пролунав о 20:02, відбій – о 21:00. Відбувся запуск ракет «Калібр» з акваторії Чорного моря. росіяни завдали ракетного удару по Уманському району Черкаської області, влучили в автомийку та промислове підприємство, попередньо 8 людей постраждали.

Уночі пролунала ще одна повітряна тривога – о 01:41, відбій – 04:18. Як повідомляє Генштаб, рф завдала чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, детальну інформацію обіцяють оприлюднити згодом.

Згодом стало відомо, що у Житомирській області внаслідок ворожої ракетної атаки одна людина загинула, є поранені, зруйновано 6 будинків.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби на цих ділянках фронту відбулось 43 бойових зіткнення.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 25 ударів по районах зосередження окупантів та 4 – по його ЗРК. Уражені 5 пунктів управління, 8 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях та ще 2 важливих об’єкти противника. Знищені 6 ударних та 4 розвідувальних БпЛА різних типів.

Читайте також: У Повітряних силах відповіли, чи безпечно відкривати аеропорт у Львові. «От скажіть, як давно по Львову прилітали «Шахеди», чи крилаті ракети, чи по Тернополю, чи по Хмельницькому. Я думаю, відповідь у цьому. Якщо противник розуміє, що в Україні є функціонуючий аеропорт, то вони будуть в ньому вбачати потенційну ціль, яка може постачати західне озброєння», – повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Та: У Києві в кінці року з’явиться «Електронний кабінет захисника» з усім спектром послуг для військових. У ньому можна буде швидко замовити та оформити близько 45 муніципальних послуг та понад 140 – державних. Від соціальних і медичних – до освітніх і допомоги в працевлаштуванні.

Акцент дня: Від будівництва до культури. Яким буде повоєнне відновлення Києва. Стратегію повоєнного відновлення столиці України розробляє консорціум організацій, зокрема PricewaterhouseCoopers, за підтримки уряду Британії у співпраці з депутатами та виконавчими структурами Києва і Київською міською державною адміністрацією. Як виглядатиме ця стратегія, чи можна ще до неї долучитися, як вплинути на її реалізацію, як і чому саме її зараз імплементовуватимуть? Відповіді на ці та інші питання депутати Київської міськради й економічний експерт шукали під час першої публічної дискусії «Стратегія відновлення Києва», яку організував медіа-хаб «Твоє місто. Київ».

Ключові події:

1. Київська ГЕС захищена від ударів з повітря та зсередини – Укргідроенерго. Раніше ворог вже намагався зашкодити дамбам на річці Дніпро, але його дії були безуспішні.

Читайте також: Київрада виділила додаткові 750 млн на ремонт укриттів. З них 500 мільйонів гривень спрямують до районних у місті Києві державних адміністрацій.

Та: «Київводоканал» спростував інформацію про холерну паличку у воді. Жодних відхилень немає, водопровідна вода цілком безпечна;

2. Міністр освіти підтримав ідею навчати школярів керувати дронами. Волонтери готові підготувати 1000 вчителів, які своєю чергою навчать 10 тисяч школярів керувати дронами.

Читайте також: Один з львівських вишів увійшов до рейтингу найкращих університетів світу. Шість українських вищих навчальних закладів увійшли до тисячі найбільш «стійких» університетів щорічного рейтингу «Times Higher Education Impact Rankings 2023». Серед них НУ «Львівська політехніка».

3. У Львові завершують ремонт бічної ділянки вулиці Хмельницького. Які роботи виконали. Підрядна організація вже уклала нижній шар асфальту на проїжджій частині та виконала роботи із монтажу люків та дощоприймальних решіток у рівень фінального шару асфальту. За сприятливих погодних умов підрядник приступить до укладання верхнього шару покриття.

На цю ж тему: На якому етапі реконструкція вул. Миколайчука і будівництво трамвайної колії. Наразі на фінальній стадії ескізний проєкт першого етапу реконструкції (від перехрестя вул. Мазепи-Миколайчука до перехрестя з вул. П. Орлика), а в найближчі два тижні розпочнеться підготовка ділянки робіт.

А також: У Львові за 17 млн грн планують відремонтувати дороги на Сихові. Йдеться про частину дороги від вул.В.Вернадського до проспекту Святого Івана Павла ІІ.

Та: Київ виділив 100 мільйонів на ремонт асфальту в дворах 10 районів. Кожен район столиці отримає по 10 мільйонів гривень;

4. Безготівкова оплата проїзду у Львові. Відповіді на найпоширеніші запитання. Зокрема: «Чому гроші з рахунку списуються не одразу?, Як переконатися, що оплата за проїзд успішна?, Якщо випадково завалідувати банківську картку повторно, чи спишуться кошти за ще один квиток?, Якщо до валідатора піднести гаманець з декількома банківськими картками, то кошти за проїзд буде знято з усіх карток?, Чому можуть приходити смс-повідомлення від банку про списання коштів за поїздку, яка була давно?, Якщо оплатити за проїзд безготівково, чи повинен водій видати пасажиру квиток?».

Читайте також: В потягах «Укрзалізниці» буде безперебійний інтернет. Тестування використання терміналів вже розпочали на потязі Інтерсіті+;

5. У Києві презентували альбом «Марія Примаченко» з ілюстраціями з колекцій 16 музеїв. Серед ілюстрацій книги є чимало документальних знімків, які вперше представили широкому загалу.

Читайте також: На Львівщині визначили безпечні місця для відпочинку. 59 локацій в області оголосили як рекреаційні та відпочинкові. Там облаштували територію відпочинку, місця для розведення багать, дитячі майданчики, туристичні маршрути. З повним переліком рекреаційних зон можете ознайомитись за посиланням

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!