Повна вакцинація або тест на антиген. Чорногорія посилила правила в'їзду для українців

1257 0
Раніше для в’їзду до Чорногорії необхідно було надати лише негативний тест.
Фото: Перший

Фото: Перший

У Чорногорії, від сьогодні, 2 січня, набувають чинності оновлені умови перетину кордону, йдеться на Фейсбук-сторінці посольства України в Чорногорії.

Читайте також: Кіпр запровадив нові вимоги для українських туристів через Сovid-19

Тепер в’їзд дозволяється за наявності одного з двох документів:

  • Підтвердження проведення повної вакцинації, за умови, що друга доза вакцини зроблена не пізніше шести місяців до в’їзду
  • Підтвердження перенесеної хвороби Covid-19 (позитивний ПЛР або експрес-тест на антиген, який має бути щонайменше 10 днів і щонайбільше 180 днів).

 

В обох випадках також необхідно мати або негативний ПЛР-тест зроблений не більше 72 годин, або експрес-тест антиген – не більше 48 годин.

Умови діють до 12 січня.

Раніше для в’їзду до Чорногорії необхідно було надати лише негативний тест.

Нагадаємо, що на початку червня 2021 року Чорногорія офіційно оголосила про завершення епідемії в країні. Пізніше країна відкрила кордони для іноземців, дозволивши в'їзд українцям за наявності негативного ПЛР-тесту.

Україна запровадила обов’язкову самоізоляцію для тих, хто повернувся з країн, де стрімко поширюється «Омікрон». Йдеться про Південно-Африканську Республіку, Республіку Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівство Лесото, Королівство Есватіні, Республіку Мозамбік, Республіку Малаві. Тепер люди, які понад 7 днів перебували на території вказаних країн протягом останніх двох тижнів, повинні будуть піти на самоізоляцію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!