Коли відновлять повноцінне харчування у школах та гривня падає уже 10-й день. Головне за минулу добу

1793 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Thomas Park for unsplash

Фото: Thomas Park for unsplash

Covid-19 – Головне. Повноцінне харчування у закладах освіти буде відновлене після закінчення карантину. А харчові бокси для школярів – це лише вимога часу, заявила заступниця міністра освіти Мандзій.

У львівській дитячій лікарні «Охматдит» від коронавірусу лікують 14 дітей. Переважно у них гарячка, розлади шлунково-кишкового тракту та ознаки інтоксикації організму. Пневмонії у них виникають тільки у 20%-25% випадків.

Читайте також: Чому діти у школах будуть хворіти і як на це реагувати адекватно

Візові центри змінили правила подачі документів на польську візу. Тепер, під час оплати сервісного збору в Ідеябанку чи Кредобанку, одразу потрібно вказати який саме спосіб подачі плануєте використовувати: особисто в пункті прийому візових анкет (ППВА) чи через кур’єра «Нової Пошти».

Туреччина анонсувала нові карантинні обмеження через зростання кількості заражень. На всій території країни у громадських місцях маски будуть обов’язковими, включно з парками та пляжами.

ВООЗ закликає усі країни світу готуватися до нових пандемій та інвестувати в охорону здоров’я.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 192 осіб (186 – напередодні). Разом 16 073. Одужало – 4 805 (плюс 55), померло – 452 (5 – за добу).

За минулу добу лабцентри зробили 1 625 ПЛР-тестів. У холодильнику ще 730 проби.

В Україні Covid-19 виявлено у 2 411 осіб (2 174 за попередню добу). Загальна кількість 140 479 пацієнтів. Одужало – 63 546 (плюс 940), померло – 2 934 особи (плюс 57).

Читайте також: Кандидати на голову Львівської ОТГ. Перелік

Читайте також: Кінець каденції. Які рішення ухвалила міськрада Львова на останньому засіданні сесії

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 16 073 (деталі – дивися вище), далі Київ – 15 276 осіб (плюс 235), Чернівецька – 11 431 (+ 159) та Харківська – 11 202 (+ 230 осіб) області.

Курс гривні – Шахтарі. Нацбанк послабив офіційний курс гривні до долара на 5 копійок, встановивши його на 9 вересня на рівні 27,80 гривні. Починаючи з 28 серпня офіційний курс гривні знижується кожного робочого дня з рівня 27,38 гривні за долар.

393 гірники шахт «Батьківщина», «Гвардійська», «Тернівська» та «Жовтнева» Криворізького залізорудного комбінату залишились під землею і вимагають збільшення зарплат та покращення умов праці.

Репресії в Білорусі. Соратниця Тихановської Марія Колесникова на кордоні порвала свій паспорт, щоб унеможливити примусове вивезення її з країни. Членів Координаційної ради Білорусі Родненкова та Кравцова видворили в Україну. Білоруські силовики змусили їх записати відеозвернення.

Читайте також: Для інтерв’ю керівника служби автодоріг Львівщини використали фото дороги в Мурманську

Ще одна соратниця лідера білоруської опозиції Тихановської – Антоніна Коновалова перестала виходити на зв’язок.

8 вересня під час «Маршу на підтримку репресованих» у Мінську затримали близько півсотні людей.

У вересні в Білорусі збираються антитерористичні тактичні навчання за участю військових Сербії та РФ.

Віцеголова Бундестагу Клаудіа Рот готова взяти білоруську опозиціонерку Колесникову під опіку в разі її тривалого ув’язнення.

«Північний потік-2». Прем’єр Польщі Моравецький вважає, що події в Білорусі та отруєння опозиціонера Навального є останнім сигналом для Німеччин, щоб вона зупинила будівництво газопроводу «Північний потік-2».

Канцлерка Німеччини Меркель ще не прийняла остаточного рішення про те, чи торкнуться будь-які дії проти Москви газопроводу «Північний потік-2».

Читайте також: Поліція запускає на дорогах «фантомні патрулі». Як вони працюватимуть

Побиття Балуха – Бойовики «Вагнера». Колишнього в’язня Кремля Володимира Балуха виявили побитим у столичному Гідропарку без мобільного телефона і банківської картки. У нього тяжка травма голови, його прооперували. В МВС повідомили, що знайшли його речі та допитують свідків

Журналістка Яніна Соколова оприлюднила нові плівки нібито вербування українськими спецслужбами російських найманців із військової компанії «Вагнера», які воювали на Донбасі.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!