Працівники поліклініки на Мазепи пояснили, чому протестують проти Covid-шпиталю

3684 0
вимога колективу – скасування наказу про передачу поліклініки на баланс Лікарні швидкої допомоги. Натомість зробити інший наказ – про тимчасову передачу і про те, що ці приміщення будуть повернуті.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Працівники поліклінічного відідлення №2 на вулиці Мазепи, 25 не проти розгортання тимчасового госпіталю, але має бути юридичний документ, який гарантує, що приміщення поліклініки, які передадуть Лікарні швидкої допомоги, пізніше повернуть. Про це заявила Tvoemisto.tv лікар-кардіолог поліклініки Алла Тімен.

До того ж, у цьому документі має йтися не про всю поліклініку, а про окремі приміщення, які зараз заберуть під шпиталь.

Алла Тімен наголошує, що під виглядом розгортання тимчасового шпиталю для лікування хворих на Covid-19 у поліклініки відібрали приміщення. Люди бояться, каже вона, що новий власник приміщення їх попросить звідти забратися.

Медик наголошує, що згідно з законодавством, створення у поліклініці шпиталю не потребувало відчуження: «Це все регламентується наказами, постановами тих лікарень, на базі яких це все розгортається».

Вона уточнила, що для хворих на Covid-19 мають передати два поверхи, де була розміщена фізіотерапія. Зокрема, на першому поверсі був озокерит, ванни. А на другому – кабінети магніто-, лазеротерапії та ультразвук.

Також під тимчасовий шпиталь хочуть передати дитячу поліклініку, а там працюють сімейні лікарі.

«Їхні кабінети повинні відповідати певним вимогам. Їх хочуть перевести в дорослу поліклініку, де таких умов немає, або в якусь приватну будівлю», – каже Алла Тімен.

Лікар-кардіолог також розповіла, що нині ініціативна група цієї поліклініки зустрічалась з першим заступником міського голови Андрієм Москаленком та директором департаменту «Адміністрація міського голови» Євгеном Бойком і ті промовчали на запитання, чи ці приміщення віддадуть назад.

«Ми зрозуміли, що їх більше ніколи не повернуть. Якщо ми їх зараз не відстоїмо», – сказала вона.

Тож вимога колективу – скасування наказу про передачу поліклініки на баланс Лікарні швидкої допомоги. Натомість зробити інший наказ – про тимчасову передачу і про те, що ці приміщення будуть повернуті. Поки цього не зроблять, працівники закладу свої акції та дії продовжать.

Нагадаємо, сьогодні у Львові протестувальники, мешканці, яких обслуговують у поліклініці на Мазепи, перекрили дорогу на цій вулиці.

Перший заступник міського голова Андрій Москаленко пояснив, що поліклініка на вулиці Мазепи, 25 залишиться комунальною міською поліклінікою. За його словами, рішення про переведення на баланс приміщень зроблено, щоб Лікарня швидкої допомоги, на базі якої розгортають тимчасовий шпиталь, юридично мала змогу розпочати роботи і могла підводити кисень та готувати палати.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!