«Працювати, як раніше, бізнес вже не зможе», – директорка Бізнес-школи УКУ

6180 0
У Бізнес-школі УКУ створили платформу «Do business with Ukrainians», до якої вже доєдналися понад 100 компаній.
Фото: Тетяна Острікова

Фото: Тетяна Острікова

Із початком російського вторгнення український бізнес перейшов у режим роботи в умовах невизначеності. Однак власники компаній не опускають руки та перелаштовуються на нову реальність. Спочатку всі доєдналися до волонтерства, тепер почули про підтримку від влади, тому бізнес готовий працювати. Про це повідомила директорка Бізнес-школи УКУ (LvBS) Ярина Бойчук під час дискусії Tvoemisto.tv на тему «Як Львів трансформується у час війни».

«Мене тішить, що бізнес розуміє, що працювати так, як ми працювали до того, вже не зможемо. У нас змінюються пріоритети, є зміни загалом всієї інфраструктури. Кожен бізнес має подумати про те, яке місце він повинен займати в цій інфраструктурі, щоб нести найбільшу цінність для міста, країни. Ми зараз дуже добре розуміємо, куди нам рухатися і за що ми боремося», – каже вона.

У Бізнес-школі є багато ініціатив. Щонайменше 500 випускників магістерських програм та 2000 випускників інших сертифікатних середньострокових програм – це база людей, які готові діяти задля змін та уникнення загроз, які виникають. Зі слів директорки бізнес-школи, власники та керівники бізнесів сьогодні думають не стільки про загрози, скільки про можливості, щоб розвиватися далі.

Читайте також: На Львівщину із зони бойових дій переїхало уже 13 підприємств

«Ми пропонуємо бізнесам, які готові продовжувати виготовляти свій продукт і мають пропозиції для клієнта, доєднуватися до нашої платформи «Do business with Ukrainians». Ця платформа лише стартувала, ми її тестуємо, але вже понад 100 компаній з України заявили, що готові продовжувати працювати і зацікавлені в експорті. На цій же платформі залучаємо бізнеси з-за кордону, які готові купувати продукт українських підприємців», – розповідає Ярина Бойчук.

Це мінімум, який поки втілюють, оскільки все ще не автоматизовано й відбувається поки вручну. Разом з тим є гарантія, що учасники платформи «Do business with Ukrainians» можуть надати послуги, які пропонують.

Читайте також: Як змінився ринок оренди житла у Львові з початком війни

Крім того, власники компаній, залучені до платформи, обговорюють питання працевлаштування у Львові переселенців з інших регіонів України. Наразі група HR-випускників Бізнес-школи УКУ працюють над тим, щоб зробити платформу ефективнішою не тільки для бізнесів, які включені до неї, а й загалом для інших компаній також.

Повну дискусію про те, як трансформувався Львів під час війни, дивіться тут.

Нагадаємо, Центр підтримки вимушено переміщених українців, який у суботу відкрився на вул. Князя Романа,6, надає юридичну допомогу переселенцям, а також допомагає їм із пошуком роботи. Місто підготувало для переселенців півтори тисячі вакансій.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!