Обшуків у Львівській обласній клінічній лікарні не було

2313 0
Натомість правоохоронці вилучили документи щодо закупівлі медичного обладнання.

2 лютого ЗМІ повідомляли, що в офісі головного лікаря обласної лікарні були проведені обшуки Національною поліцією.  Натомість у коментарі Tvoemisto.tv головний лікар закладу Михайло Гичка повідомив, що жодних обшуків у Львівській обласній клінічній лікарні в п’ятницю не було.

«Не було ніяких обшуків, прийшли правоохоронці, надали рішення Печерського районного суду, щоб надати їм документи по закупівлі розхідного матеріалу для перинатального центру та гемодіалізу», – сказав він.

За його словами, у лікарні надали правоохоронцям усі необхідні документи.

«Мені пояснили, що були встановлені службові особи МОЗ, службові особи депараментів охорони здоров’я по всій Україні, і по всій Україні правоохоронці вилучають документи. Сподіваюсь, що ця справа нашої лікарні більше не стосуватиметься», – додав він.

Читайте також: Платні пологи. Як зробити цю послугу якісною та справедливою

Директорка департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак у коментарі Tvoemisto.tv сказала, що вона не має жодної інформації щодо цієї ситуації. Також вона зауважила, що лікарня працює у звичному режимі, адже вилучення фінансової документації ніяким чином не впливає на робочий процес.

Зазначимо, що 26 січня Департамент захисту економіки Національної поліції України на своїй сторінці у Facebook повідомив про викриття групи компаній у розкраданні бюджетних коштів у сфері охорони здоров’я.

«Комерційні структури створили злочинну схему привласнення бюджетних коштів при проведенні публічних закупівель медичних матеріалів для лікування ниркової недостатності методом гемодіалізу. За попередніми даними сума збитків становить понад 60 мільйонів гривень», – йдеться в повідомленні.

Відповідно до повідомлення, правоохоронці провели санкціоновані обшуки у кількох регіонах країни в офісах комерційних та державних структур, задіяних у розкраданні бюджетних коштів.

Читайте також: Львівський перинатальний центр відновить роботу в лютому

За результатами обшуків вони вилучили печатки офшорних компаній та інших суб’єктів господарювання, майже 2 мільйони гривень та інші матеріали, що мають значення для досудового розслідування.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!