Православна церква скасовує богослужіння, а РКЦ закликає до щоденної молитви вдома проти коронавірусу

3280 0
Римо-католики також звільняються від участі у недільній месі.
Фото: pravlife.org

Фото: pravlife.org

Через епідемію коронавірусу Вселенський Патріарх Варфоломій благословив припинити до кінця березня всі церковні служби та релігійні заходи в підлеглих йому єпархіях. Про це повідомляє РІСУ з посиланням на Вселенський патріархат.

Розпорядження про припинення всіх релігійних служб, заходів і церемоній всі церковні престоли отримали сьогодні, 18 березня.

Утім, особиста молитва в храмі не заборонена. Також дозволено проводити церковні служби, але без участі сторонніх, монахам Вселенської Патріархії.

Читайте також: Чи відвідувати храми в період карантину. Позиція ПЦУ та УГКЦ

Патріарх Варфоломій подякував усім, хто бореться з наслідками пандемії коронавірусної інфекції і закликав вірян терпляче ставитися до обмежень, введених владою для запобігання поширенню коронавірусу.

Варфоломій також спростував думку, що радикальні заходи для стримування пандемії підривають засади християнської віри. Він наголосив, що на карту поставлено не віру, а людське життя. Вселенський Патріарх закликав вірян залишатися вдома і посилити молитви. Також він висловив впевненість у тому, що науковці знайдуть шляхи подолання коронавірусу.

Про звільнення вірян від участі у недільній месі повідомляє і Єпископат РКЦ в Україні, ідеться в католицькому часописі Кредо. У службах можуть брати участь не більше 10 людей, це ж стосується і церемоній. Проте храми не зачинятимуть. Священників закликають вділяти час для людей, створити умови для сповіді, подбати про дезінфекцію, а також відвідувати хворих.

Читайте також: В складні часи люди мають допомагати одне одному

Також римо-католицький Єпископат України закликає усіх вірних до щоденної молитви розарію о 19:30.

«Нехай 19:30 стане в цей важкий час нашою Святою Годиною Молитви про віддалення від світу загрози пандемії коронавірусу та збереження всіх нас у доброму здоров’ї та захищеними від раптової і несподіваної смерті», – ідеться у зверненні Єпископату.

Молитись, наголошують в Єпископаті, потрібно вдома.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!