Православна церква України підтримала щеплення

5399 0
У церкві зазначають, що не варто нехтувати багаторічною працею науковців та не наражати інших на хвороби.
фото: bzv.org.ua

фото: bzv.org.ua

Православна церква України підтримала сертифіковані щеплення. Про це повідомили на офіційній сторінці ПЦУ у Фейсбук.

Читайте також: Чи можна вберегтися від кору і що робити, коли хвороба таки прийшла

«Ми можемо скористатися безліччю технологічних надбань сучасності та досвідом попередніх поколінь. Проте, яким би складним і глобально розвиненим не здавався світ, ми маємо пам’ятати, що він може бути і надзвичайно вразливим. Яскравий приклад – епідемії інфекційних хвороб, які починаються з мікроскопічного, невидимого для ока людини збудника, але здатні призвести до катастрофічних наслідків», – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що дієвим способом захиститися від інфекцій є вакцинація, тож не варто нехтувати працею багатьох поколінь лікарів, які досліджували небезпечні для здоров’я людини мікроорганізми та створили вакцини, які забезпечують імунітет проти цих збудників.

«Щеплення населення допомагає сформувати колективний імунітет, уникаючи масових смертей, як це було у давні часи. Понад двісті років наукових досліджень дозволяють нам зараз уберегтися від кору, правця, дифтерії, гепатитів та інших страшних хвороб», – вважають у ПЦУ та наголошують, що вакцинуватися можна лише сертифікованими препаратами й радять перевіряти термін придатності вакцини й перевіритись у лікаря.

Читайте також: У МОЗ хочуть безкоштовно щепити від кору усіх дорослих

Додамо, що минулої зими у Львові та області зросла кількість хворих на кір. Тоді ексочільник області Олег Синютка закликав владик церков, представлених на Львівщині, аби вони допомогли з поширенням інформації про необхідність вакцинації від кору. Ішлося про те, щоб священики під час проповідей порушували і цю тему та закликали вірян щепитись. У Львівській єпархії УГКЦ сказали, що не агітуватимуть за вакцинацію, оскільки цим має займатися держава.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!