Прем’єр-міністр Польщі планує придбати для львівської лікарні апарат МРТ

1204 0
Планують, що апарат прибуде уже наступного тижня.
Фото: Нейромед

Фото: Нейромед

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький сказав про намір придбати для однієї із лікарень Львова апарат магнітно-резонансної томографії. Про це він повідомив учора, 19 квітня, під час візиту до Львова,– передає пресслужба ЛМР.

У Першому медичному об’єднанні Львова уточнюють, що це буде перший комунальний МРТ-апарат. Таке обладнання дозволяє отримувати дуже чіткі зображення внутрішніх органів, а тому допомагає встановити діагноз і якнайшвидше призначити правильне лікування. Планують, що апарат прибуде уже наступного тижня.

Читайте також: На вулиці Пулюя у Львові облаштують 100 будиночків для переселенців

Медики у львівських лікарнях щодня лікують і рятують життя українців, які внаслідок ворожих обстрілів зазнають поранень і травм. Зокрема, до Першого медичного об’єднання міста потрапляє багато цивільних людей зі східних та центральних регіонів України, де зараз тривають активні бойові дії.

Нагадаємо, учора, 19 квітня, у Львові з візитом перебував прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, він зазначив, що Польща готова прийняти на лікування до 10 тисяч українських військових, якщо буде така потреба. 

Для довідки

МРТ (магнітно-резонансна томографія) – це безболісний метод діагностики, що дозволяє діагностувати захворювання без променевого навантаження. Це один із найефективніших методів діагностики захворювань головного і спинного мозку, хребта, суглобів, органів черевної порожнини (за винятком шлунка і кишечника) і малого тазу, а також серця і судин.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!