Прес-служба львівської міськради купила фотоапарат за 100 тисяч гривень в обхід конкурсу

2551 0
Фотокамеру, об’єктив та спалах придбала прес-служба міської ради в інтернет-магазині, який не пройшов конкурс на Prozorro. Згідно з цінами, які представлені на сайті магазину, міська рада «переплатила» кілька тисяч гривень.
Фото: Вперед

Фото: Вперед

Департамент «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради 9 липня підписав договір з приватним підприємцем Олегом Глазиріним на постачання фотоапарату вартістю понад 101 тис. грн. Про це повідомляє сайт «Наші гроші.Львів» з посиланням на сайт електронних закупівель Prozorro.

Згідно з договором, замовили цифрову фотокамеру Canon EOS 5D Mark IV Body за 75,79 тис. грн, об’єктив Canon EF 35 mm f2.0 IS USM за 16,49 тис. грн та спалах Canon Speedlite 430EX-III RT за 8,79 тис. грн.

Читайте також: Транспортні абсурди: 20 мільйонів за аферу та непотрібні «гармошки»

Згідно з даними Prozorro, раніше Олег Глазирін замовлень не отримував. Його електронна пошта – [email protected] – свідчить, що мова йде про інтернет-магазин «Цифровичок». На його сайті вказано, що фотоапарат у них коштує 71 тис. грн, об’єктив – 15,5 тис. грн, спалах – 6,7 тис. грн.

Цю закупівлю департамент здійснив за прямим договором без проведення допорогової закупівлі, яка передбачає швидку конкурсну процедуру, як того вимагає рішення Львівської міськради «Про здійснення електронних закупівель у м. Львові» для товарів на суму понад 50 тис. грн.

Працівниця департамент «Адміністрація міського голови» Ірина Гірняк-Григор’єва, яка вказана як контактна особа замовника в Prozorro, пояснила «Наші гроші. Львів», що вони мають право купувати товари за прямим договором у зв’язку з виникненням нагальної потреби.

Читайте також: Про що мовчатиме Садовий під час звіту

Згідно з рішенням «Про здійснення електронних закупівель у м. Львові», і справді у випадку нагальної потреби або інших форс-мажорних обставин закупівля здійснюється за підписом керівника виконавчого органу, комунального закладу, установи або підприємства. І в цьому разі в електронній системі мали оприлюднити обгрунтування такої потреби.

Натомість на Prozorro обґрунтування відсутнє, але є службова записка, в якій не зазначено, у чому полягає нагальна потреба. Керівниця прес-служби Христина Процак у коментарі для «Наші гроші. Львів» пояснила нагальність потреби тим, що прес-служба не має власного фотоапарату. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!