Зеленський підписав закон про обмеження використання пластикових пакетів

1137 0
500 пакетів за рік використовує кожен українець.
Фото: volyn.ua

Фото: volyn.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». Це відбулося під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Екологія», – повідомляє Укрінформ.

«Хочу відзначити ухвалений нещодавно Верховною Радою закон про заборону використання пластикових пакетів... 500 пакетів за рік використовує кожен українець, 20 хвилин  саме стільки в середньому ми користуємось таким пакетом. Понад 100 років – саме стільки один пакет розкладається», – сказав Зеленський.

Читайте також: Верховна Рада заборонила розповсюдження пластикових пакетів. Які за це штрафи

Він також додав, що в Україні розробили закононопроєкт щодо покращення управління відходами та їх вторинної переробки.

Нагадаємо, Верховна Рада 1 червня ухвалила законопроєкт №2051-1, яким заборонила розповсюдження пластикових пакетів. Його підтримали 297 народних депутатів. Згідно з законом, під заборону потрапили тонкі, дуже тонкі і оксорозкладні пластикові пакети. Tvoemisto.tv з'ясовувало, чим різняться ці пакети, і що думають про закон підприємці, які виготовляють поліетиленові пакети, а також активісти громадських організацій. Детальніше читайте за посиланням



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!