Продовження/пом’якшення карантину та коли поїде транспорт в Україні. Головне за ніч і минулу добу

8033 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

Продовження карантину та транспорт. Кабінет міністрів України сьогодні планує продовжити карантин в Україні щонайменше до 11 травня. Разом з тим, прем’єр Денис Шмигаль зазначив, що уряд планує пом’якшити умови обов’язкової обсервації. Він також не виключив часткове зняття обмежень ще в кількох сферах, проте не назвав, в яких саме.

Він додав, що відкриття кордону України можливе за умови спокійної ситуації в країні та відкритих кордонів сусідніх країн. 

Читайте також: «Моя би воля – я б дозволив усім працювати», – львівський бізнес-омбудсмен

Шмигаль також повідомив, що у рамках плану по виходу з карантину розробляється поетапний запуск громадського транспорту. Спочатку поїде міський транспорт, але це точно не буде до 11 травня. Наступним етапом буде запуск міжміського, а потім – міжобласного сполучення. «Напевно, в самому кінці будемо розглядати відновлення авіаперевезень чи глобальних залізничних перевезень», – сказав він.

У свою чергу, міністр інфраструктури Владислав Криклій вважає, що через карантинні обмеження щодо транспорту планувати відпочинок краще вже на другу половину літа. Міністр дав зрозуміти, що першими після карантину запрацюють приміські електрички.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що уряд може нині дозволити прогулянки в парках та відновити роботу музеїв та бібліотек.

Коронавірус – Київ – Львів. В Україні за минулу добу 415 хворих на коронавірус – загальна кількість 6125. Знову відбулося зростання кількості хворих, станом на 20 квітня їх було лише 261. Зберігається позитивне співвідношення тих, хто одужав – 367, над померлими від COVID-19 – 161 особа. Антилідери: Чернівецька область (988), місто Київ (892), Івано-Франківська (536), Тернопільська (435) області.

Читайте також: Тим – можна, а тим – ні або Де логіка у рішеннях влади через карантин

В Одеській області місто Подольськ частково закривають через спалах інфекції. Повідомляється, що у місті на COVID-19 захворіли 37 осіб. Міську лікарню закрили на двотижневий карантин.

На Львівщині – у 256 пацієнтів позитивний результат тесту на коронавірус. Вилікувалося – 26 осіб, померло 10 осіб. День міста у Львові через пандемію COVID-19 перенесли на невідомий термін.

Країни світу. США залишаються світовим лідером за темпами поширення хвороби. 21 квітня в країні померли 2804 пацієнти, у яких діагностували коронавірус – загальна кількість 45 318 загиблих. Підтверджено майже 26 тисяч нових випадків зараження. 

У лікарнях Великої Британії за позаминулу добу від коронавірусу померли 823 людини і це майже вдвічі більше, ніж днем раніше. У понеділок повідомлялося про 449 померлих, у неділю було 439 загиблих.

Читайте також: Основна сесія ЗНО може розпочатися 25 червня

У Франції число пацієнтів з коронавірусом у реанімації знижується вже 13 день поспіль, кількість госпіталізацій також продовжує падати. Жертвами коронавірусу в країні стали 20 796 людей. Протягом останньої доби померла 531 людина – трохи менше, ніж напередодні.

В Італії вперше з початку епідемії коронавірусу зменшилась кількість тих, хто в даний момент має позитивний результат тесту на коронавірус – 107 709 хворих станом на 21 квітня проти 108 237 напередодні.

ВООЗ закликала Білорусь запровадити обмежувальні заходи, щоб сповільнити поширення COVID-19. Країна не закривала свої кордони, не зупиняла роботу заводів, магазинів, закладів харчування та освіти. Станом на 21 квітня в Білорусі налічується 6 723 хворих, 55 з них померли.

У Польщі за минулу добу кількість смертей від коронавірусу збільшилася на 16, досягнувши 401. Загалом 9856 хворих. Країна з понеділка почала знову відкривати парки і ліси. Носіння захисник масок все ж є обов’язковим.

Читайте також: У найкращої сімейної лікарки на Львівщині виявили COVID-19

Влада Чорногорії заявила, що комендантську годину скоротять і дозволять магазинам працювати довше, оскільки рівень коронавірусних інфекцій і смертей залишається низьким.

«Антиколомойський» закон. «Слуги народу» підтвердили, що позачергове засідання Верховної Ради пройде у п’ятницю, 24 квітня. Однак «антиколомойський» закон на ньому не розглядатимуть. За останніми даними, профільний комітет Ради розглянув лише 15% (майже 2,5 тисячі) правок до нього і пішов на перерву.

Прем'єрс Шмигаль коментуючи ймовірність припинення співпраці з МВФ заявив: «Пережити ми переживемо, але питання як переживемо. І найголовніше, скільки часу економіка буде відновлюватися».

Ми точно переживемо, а от що буде з діючою владою в умовах жорсткого падіння економіки – ще те питання.  Якби там не було, гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!