Професора Львівського аграрного університету оштрафували за хабарництво

2792 0
Іван Добрянський вимагав у студентів гроші за успішний захист дипломних та курсових робіт.

Жовківський районний суд оштрафував завідувача кафедри будівельних конструкцій Львівського національного аграрного університету (ЛНАУ) професора Івана Добрянського, якого у січні затримали на хабарі, пише Zaxid.net.

Як встановило слідство, Іван Добрянський щонайменше двічі вимагав у своїх студентів хабарі. Зокрема, у грудні 2017 року він отримав від 800 грн за успішний захист студентом курсової. Пізніше він, будучи членом екзаменаційної комісії, вимагав у студента 500 доларів за успішний захист дипломної роботи. Студент приносив кошти викладачу в кабінет частинами: 5730 грн, 5730 грн та 3000 грн. Під час передачі останньої частини суми Івана Добрянського затримали правоохоронці.

Суд оштрафував професора на 18,7 тис. грн із забороною займати посади, пов’язані із організаційно-розпорядчою роботою. Таким чином Добрянський більше не зможе завідувати кафедрою.

Нагадаємо, у п’ятницю, 14 вересня, співробітники Управління СБУ у Львівській області викрили на хабарництві старшого слідчого ГУ НП Львівщини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!