Київ

Профільна комісія Київради підтримала перейменування Олександрівської лікарні

887 0
Попередньо ініціативу щодо перейменування підтримали історики, представниками громадськості та колектив лікарні.
Фото: Київрада

Фото: Київрада

Комісія Київради з найменувань підтримала перейменування Олександрівської лікарні на честь духовного покровителя Києва архистратига Михаїла. Невдовзі перейменування висунуть на голосування у міському застосунку «Київ Цифровий». Про це на своїй Facebook-сторінці розповіла депутатка Київради Олеся Пинзеник, яка ініціювала перейменування.

За її словами, трудовий колектив головної лікарні столиці теж підтримав цю ініціативу. 

«Зараз останнє слово за киянами і я вірю, що кияни підтримають зміну назви Олександрівська (на честь імператора Олександра III) на Свято-Михайлівську на честь Архангела Михаїла», – додала депутатка.

Нагадаємо, депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник звернулась до Київського міського голови Віталія Кличка з проханням підтримати пропозицію щодо перейменування Олександрівської клінічної лікарні на Свято-Михайлівську, та відповідно погодити проведення електронного рейтингового голосування серед мешканців.

Нагадаємо, на станції метро «Університет» збираються замінити 4 бюсти російських діячів. У комісії з перейменування здивовані тим, що незрозуміло хто та як обрав варіанти для голосування.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!