Програму обміну старих лампочок на LED скоротили. Що змінили

1861 0
Станом на зараз в Україні до обміну доступно 17 млн ламп.
Фото умовне

Фото умовне

Із 1 травня у застосунку «Дія» для обміну будуть доступні тільки центральні відділення «Укрпошти» у 23 населених пунктах країни — містах-мільйонниках та обласних центрах. Без застосунку обмін лампочок у всіх відділеннях оператора триватиме до 5 травня. Про це повідомили у пресслужбі «Укрпошти».

Користувачі застосунку «Дія» зможуть зробити замовлення ламп до 1 травня та отримати їх протягом тижня у відділенні, яке буде доступно при реєстрації. 

З 6 травня приймати лампи розжарювання для обміну будуть тільки центральні відділення Укрпошти в обласних центрах, де зберігається найбільший попит і потреба. Нагадаємо, що для обміну потрібно мати паспорт, РНОКПП та лампи. Кожен українець може обміняти до 5 ламп старого зразку з будь-яким цоколем на аналогічну кількість світлодіодних ламп.

Для обміну потрібно мати:

  • паспорт;

  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);

  • лампи.

«Причиною оптимізації процесу стало зменшення попиту на обмін жарівок серед населення після пікового періоду в лютому-березні. За 3 місяці від початку старту програми українці обміняли близько 18,2 млн ламп. Найбільший попит на світлодіодні лампи спостерігається на Київщині, де мешканці обміняли вже близько 2,5 млн ламп, та у Дніпропетровській області, де кількість обміняних лампочок складає вже майже 2 млн», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: За місяць українці обміняли вже 10 мільйонів ламп 

Станом на зараз в Україні до обміну доступно 17 млн ламп. Ще 5 млн світлодіодних ламп поступлять в Україну найближчим часом.

Нагадаємо, що 10 січня уряд ухвалив постанову, щодо обміну п'яти ламп розжарювання та світодіодні. Програма почала діяти з 16 січня в режимі бета-тестування. Скористатись послугою може кожен повнолітній громадянин за допомогою застосунку «Дія».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!