Прогулянка у середньовічному місті. На Львівщині впорядкують «Древній Звенигород»

3154 0
На території давнього городища планують створити мережу доріжок, підсвітити та ознакувати основні елементи.
Візуалізацію надали автори проекту

Візуалізацію надали автори проекту

На місці новоствореного історико-культурного парку «Древній Звенигород» днями розпочнуть масштабне впорядкування території. Територію очистять від сміття та самосівів, обстежать усі дерева, почистять русло річки та розберуть фундаменти старих ферм. Про це повідомляють ініціатори проєкту.

Читайте також: Як виглядав Звенигород, що існував біля Львова майже тисячоліття тому

Як розповіла керівниця заповідника Наталя Войцещук, науковці мають на меті зберегти ландшафт, законсервувати пам'ятку, організувати гарну відпочинкову рекреаційну зону для батьків з дітьми. Тут облаштують на гектарі землі дитячий майданчик, який відтворюватиме час, як діти гралися тисячу років тому. Дорослі зможуть взяти окуляри і віртуально переглянути, як виглядав древній Звенигород.

За її словами, археологічні дослідження проводять на ділянках, де будуть споруджені альтанки.

Читайте також: На Львівщині створили заповідник «Древній Звенигород»

Зазначимо, що проєкт передбачає, що історико-культурний парк, а тепер також заповідник, поєднає в собі відпочинкову, культурну, наукову, музейну та освітню функції. Гості парку зможуть не лише провести час на природі, а й дізнатися про княжі часи в Україні, а також про історію самого Звенигорода. Площа парку становитиме більш ніж 30 га. На території давнього городища планують створити мережу доріжок, підсвітити та ознакувати основні елементи. Також тут створять дитячий майданчик у стилі середньовічного міста. На першочергові роботи у парку виділили наразі 12 мільйонів гривень.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!