Проєкт Меморіалу Героїв Небесної Сотні у Львові номінували на архітектурну премію ЄС

1957 0
Торік сквер отримав Національну премію з ландшафтної архітектури.

Проєкт львівського Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні номінували на премію European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2022. Це премія Європейського Союзу, її вручають щодва роки за найкращі проєкти в галузі сучасної архітектури.

Читайте також: Пішохідний міст пам’яті героїв небесної сотні у львові коштуватиме 36 млн грн. наразі грошей нема

Компанія Guess Line Architects, яка розробила проєкт Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні у 2017 році, на своїй сторінці у Фейсбук повідомила, що проєкт меморіалу потрапив до довгого списку номінантів на премію European Union Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 2022

Згодом журі обере короткий лист із 40 проектів. На сайті премії поки що інформації про номінантів немає.

Торік сквер «Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні» у Львові визнали кращим реалізованим об’єктом громадського простору у категорії «сквери, бульвари» на Національній премії з ландшафтної архітектури та садового дизайну. Переможців визначало міжнародне журі у складі фахівців з Латвії, Ірландії, Бельгії та України.

Нагадаємо, що облаштовувати Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні почали у вересні 2018-го року. Переможця конкурсу на найкращий проєкт меморіалу визначили у лютому 2017 року. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак. Місце для майбутнього меморіалу обирали і узгоджували з родинами героїв.

17 квітня минулого року у сквері «На Валах» заклали пам’ятну капсулу, яка започаткувала будівництва Меморіалу Небесної Сотні. У серпні ЛКП «Зелений Львів» провело торги та визначило підрядника робіт – ТзОВ «Т.В.Д.». Вартість реконструкції скверу та облаштування меморіалу становила майже 20 млн грн. Тут також мали почати будувати пішохідний міст, який з’єднає Меморіал зі сквером «На Валах».

У жовтні тут почали реконструкцію доріжки, яка з'єднує Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні із вул. Пішою, і яка має стати частиною велокільця навколо історичного центру Львова. На території Меморіалу мають висадити вісім сосен і вісім кущів. 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!