Прокуратура передала до суду справу про розкрадання 36 млн грн на будівництві Подільського мосту

710 0
Завершено розслідування одного з епізодів розкрадання на будівництві Подільського мосту
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Подільською окружною прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування першого епізоду справи щодо розкрадання бюджетних коштів у ході будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро у Києві. Про це повідомила столична прокуратура.
 
Серед підозрюваних троє посадовців - перший заступник керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», який виступив замовником робіт, та керівники генпідрядної та підрядної організацій. 
 
Згідно з матеріалами слідства, у квітні 2017 року між КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та генпідрядником був укладений договір щодо виконання будівництва Подільського мосту.
 
На виконання цього договору генпідрядник залучив підрядні організації для нібито надання послуг з використання найманого нестандартного обладнання з операторами (машиністами та допоміжним персоналом), включаючи переміщення важких вантажів та інші допоміжні послуги.
 
Надалі, упродовж 2020 року, на підставі підписаних актів здачі-приймання виконаних робіт на рахунки підрядників з бюджету були перераховані кошти. При цьому посадові особи цих підприємств завищили обсяги виконаних робіт.
 
Відповідно до висновку комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи територіальній громаді спричинено збитки на суму понад 36 млн гривень.
 
Наразі досудове розслідування відносно першого заступника керівника КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» та керівника генпідрядної організації завершено, останні ознайомлюються з матеріалами провадження. Обвинувальний акт відносно третього фігуранта провадження – керівника підрядної організації, вже скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Також повідомляється, що у межах слідства зусиллями прокуратури забезпечено реальне відшкодування збитків на суму 1,5 млн. грн та заявлено відповідні позови до фігурантів на решту суми спричиненої шкоди.
 
Досудове розслідування за іншими епізодами розкрадання коштів у ході будівництва Подільського мосту триває, очікуються висновки експертиз.
 
Нагадаємо, у жовтні 2021 року Подільська окружна прокуратура Києва повідомила про підозри у справі про розкрадання приблизно 150 мільйонів гривень на будівництві Подільського мосту.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!