Київ

Прокуратура вимагає звільнити від самобуду ділянку біля озера «Срібний Кіл», де облаштовують парк

828 0
На березі озера «Срібний Кіл» стоїть самочинно збудований заклад харчування
Фото: КМП

Фото: КМП

Дарницька окружна прокуратура міста Києва у судовому порядку вимагає повернути територіальній громаді столиці земельну ділянку водного фонду вартістю майже 20 млн грн, яка розташована по вул. Срібнокільській у Дарницькому районі столиці. Про це повідомила пресслужба столичної прокуратури.

Прокуратура встановила, що фізичні особи усупереч рішенню Дарницького районного суду міста Києва, яким їх зобов’язано знести самочинно збудоване майно - будівлю закладу харчування на березі озера «Срібний Кіл», внесли це майно до статутного капіталу товариства.

У подальшому товариство зареєструвало за собою право власності на згадане майно та продовжило використовувати земельну ділянку водного фонду комунальної власності без правовстановлюючих документів.

Наразі судом відкрито провадження за цим позовом.

Нагадаємо, на столичних Позняках почали будівельні роботи в парку «Срібний кіл». Зона відпочинку площею у 7,54 гектара розташовуватиметься біля озера Срібний кіл між станціями метро «Осокорки» та «Позняки». Загалом заплановано шість черг будівельних робіт. Наразі розпочаті та виконуються роботи першої черги облаштування зеленої зони, які планують завершити влітку 2024 року.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!