Прокуратура висунула звинувачення російським військовим, які під час окупації зґвалтували 4-річну дівчинку та її маму на очах батька

899 0
Україна звинувачує двох російських снайперів у злочині над сім'єю.
Фото зі сторінки Володимира Зеленського

Фото зі сторінки Володимира Зеленського

Двох російських снайперів звинувачують у сексуальному насильстві над чотирирічною дівчинкою та груповому зґвалтуванні її матері під дулом пістолета на очах у батька.

Про це пише Reuters з посиланням на матеріали української прокуратури.

Як передає видання, розслідування є одним із наймасштабнішим за фактами сексуального насильства за час повномасштабної війни. Відомо, що усі інциденти були частиною серії сексуальних злочинів, які російські солдати 15-ї окремої мотострілецької бригади вчинили в чотирьох будинках Броварського району неподалік столиці Києва в березні 2022 року.

Згідно з даними Reuters, у злочині підозрюють 28-річного Євгена Чорнокнижного, неназваного 32-річного росіянина та ще 4 військових рф.

За даними слідства, росіяни побили чоловіка металевим горщиком, а потім змусили стати на коліна. У цей час його дружина зазнавала групового зґвалтування. Тоді ж насильство вчинили й щодо 4-річної дочки подружжя. При цьому один з солдатів заявив, що збирається "зробити з неї жінку".

«Після ймовірного нападу на дівчинку та її батьків двоє військових увійшли в сусідній будинок літньої пари, вони побили їх та зґвалтували 41-річну вагітну жінку та 17-річну дівчину, які перебували тут. В іншому місці, де мешкало кілька сімей, солдати загнали всіх на кухню та зґвалтували групою 15-річну дівчину та її матір» йдеться у повідомленні.

Усім жертвам жахливого злочину вдалося вижити. Їм надали психологічну та медичну допомогу. 

За інформацією видання, обидва солдати були снайперами, віком 32 і 28 років, йдеться в документах. Відомо, що перший загинув, а молодший, на ім'я Євгеній Чорнокнижний, повернувся до Росії. В агентстві Reuters вирішили перевірити долю  другого та зателефонували за його номером з відкритих баз, однак слухавку підняла людина, яка назвала себе братом Чорнокнижного та сказала, що він помер. Наразі агентству не вдалося остаточно підтвердити це твердження.
 
Згідно з даними начальниці Управління з організації розслідування злочинів сексуального насильства при Офісі генпрокурора Ірини Діденко, станом на початок березня зафіксували 156 фактів сексуального насильства під час війни, більшість із них у Херсоні – 65 випадків та у Запорізькій області – 6. Втім, в Офісі генпрокурора зазначають, що реальна кількість таких злочинів набагато більша.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!