«Прошу вас, нехай ніколи не буде війни». Папа Франциск помолився за мир в Україні

2808 0
«Молімося за мир, проказуючи “Отче наш”: це молитва дітей, які звертаються до того самого Отця, це молитва братів і сестер, які випрошують примирення та згоди», сказав Папи Франциск.
Фото: Громадське

Фото: Громадське

Сьогодні, 26 січня, з ініціативи Папи Франциска проголошений День молитви за мир в Україні. Вітаючи прочан різними мовами, він звернувся із нагадуванням про це і проханням молитися за Україну. 

Читайте також: Сьогодні – день молитви за мир в Україні

«А тепер, проказуючи "Отче наш", запрошую вас помолитися за мир в Україні та чинити це часто протягом цього дня: просімо наполегливо у Господа, аби ця земля могла побачити розквіт братерства та здолати рани, страхи та поділи. Ми згадували про Голокост. Подумайте лишень: понад 5 мільйонів були знищені протягом минулої війни... Цей народ – багатостраждальний, він витерпів голод, переніс чимало жорстокості та заслуговує на мир. Нехай же молитви та призивання, які сьогодні підносяться аж до неба, торкнуться умів і сердець земних відповідальних, аби вони вчинили так, щоби переважив діалог, а добро всіх стояло понад частковими інтересами. Прошу вас, нехай ніколи не буде війни!

Молімося за мир, проказуючи “Отче наш”: це молитва дітей, які звертаються до того самого Отця, це молитва, яка робить нас братами і сестрами, це молитва братів і сестер, які випрошують примирення та згоди», – промовив він укінці звернення.

Читайте також: Коли Папа Римський Франциск приїде в Україну і що для цього потрібно

Нагадаємо, що командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк у розмові з The Times сказав, що серед різних сценаріїв 20 лютого – потенційна дата початку нового вторгнення РФ – саме тоді закінчуються зимові Олімпійські ігри в Пекіні, а також завершаться спільні російсько-білоруські навчання на кордоні України. Також, за його словами, Росія розгорнула 54 бойові тактичні групи, у тому числі 36 балістичних ракет середньої дальності «Іскандер». 

Додамо, що НАТО спрямовує додаткові кораблі й винищувачі на східний фланг через російську загрозу.

За словами президента України Володимира Зеленський, якщо Росія розпочне нове вторгнення в Україну, то насамперед націлиться на російськомовні регіони, зокрема може спробувати окупувати Харків. На його думку, Росії потрібен привід, наприклад, сказати, що вона нібито «захищає російськомовне населення». Після окупації Криму стало зрозуміло, що це можливо і може статися, сказав президент. Детальніше читайте тут.

Чи готова Україна до провокацій Росії, читайте у матеріалі на Тvoemisto.tv.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!