Україна

Противник збільшує кількість місць у шпиталях, серед поранених зростає смертність, – Генштаб

644 0
Коротко про ситуацію на фронті.
ФОТО: ГЕНШТАБ

ФОТО: ГЕНШТАБ

Протягом минулої доби російські окупанти завдали 37 авіаційних та 4 ракетних удари, один з яких – по Краматорську. Також ворог 82 рази обстряв з реактивних систем залпового вогню. Українські захисники відбили на них понад 79 атак противника на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ.

Українська авіація за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також захисники збили дві керовані авіаційні ракети Х-59 та 4 БпЛА різних типів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, район зосередження живої сили, озброєння і військової техніки противника, зенітно-ракетний комплекс та 2 склади пально-мастильних матеріалів.

Читайте також: Бахмут залишається епіцентром бойових дій, – Генштаб

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – без суттєвих змін. Російська федерація продовжує зберігати військову присутність на території республіки білорусь, та формувань наступальних угруповань не відзначають. Водночас противник продовжував інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей, обстріляв із мінометів та ствольної артидерії понад 20 районів населених пунктів.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках протягом попередньої доби противник ворог обстріляв з артилерії райони Гряниківки, Куп’янська, Крохмального, Табаївки та Тернів Харківської області; Новоселівського, Стельмахівки, Макіївки, Невського, Піщаного і Білогорівки на Луганщині, а також Григорівки, Верхньокам’янського та Спірного Донецької області.
  • На Бахмутському – ворог не припиняв штурм Бахмута. Саме в районі цього міста відбулось найбільше бойових зіткнень протягом минулої доби. Також відбили атаки противника біля населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка та Предтечине Донецької області. Ворог обстрілював Васюківку, Міньківку, Оріхово-Василівку, Григорівку, Богданівку, Бахмут, Іванівське, Предтечине, Залізне, Північне та Нью-Йорк на Донеччині. 
  • На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник пробував наступати у напрямку населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області, однак безуспішно. 
  • На Запорізькому та Херсонському – противник продовжує оборонятися. Одночасно з цим обітрілював, зокрема, Ольгівське, Малинівку, Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівку, Оріхове, Новоандріївку,  Степове та Кам’янське Запорізької області; Червоний Маяк, Берислав, Новотягинки, Антонівку та Херсон.

 

Через значні втрати, які окупанти зазнають щодня, противник прийняв рішення збільшити кількість ліжко-місць у шпиталях на тимчасово захопленій Луганщині. Зокрема, у населеному пункті Троїцьке кількість ліжко-місць військового госпіталя зросла удвічі – до 400. У той же час всіх поранених осіб офіцерського складу евакуювали на територію росії гелікоптерами в період з 17 по 18 березня.

Відзначають також зростання смертності серед поранених загарбників в період з 17 по 21 березня через важкі поранення та неякісне медичне забезпечення та недостатньо професійний медперсонал.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!