При нарахуванні субсидій борги за донарахування у платіжках за газ не враховуватимуть

2352 0
Заборгованість за газ не будуть враховувати при призначенні субсидії, у тому числі на наступний період.
ілюстративне фото: УНІАН

ілюстративне фото: УНІАН

У Мінсоцполітики попереджають, що під час нарахування субсидій не будуть ураховувати незаконні донарахування у платіжках «Львівгазу». Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Читайте також: Львівгаз оштрафували та зобов'язали перерахувати суми у платіжках

Заборгованість за газ не будуть враховувати при призначенні субсидії, у тому числі на наступний період. НКРЕКП надала перелік газорозподільних підприємств, яким заборонили донараховувати у платіжках. До таких операторів віднесли й «Львівгаз».

Міністерство соціальної політики також передало цю інформацію в управління соціального захисту. 

Читайте також: Набрали чинності зміни до Закону про ЖКГ. Що нового, окрім штрафів та пені

Нагадаємо, що наприкінці 2018 року облгази почали видавати платіжки зі збільшеними обсягами споживання. 23 листопада торік НКРЕКП заборонила облгазам донараховувати платіжки, втім цю заборону вони проігнорували, а 15 лютого подали на НКРЕКП до суду. У «Нафтогазі» заявляли, що облгази компанії «РГК», що належить Дмитру Фірташу, штучно збільшують заборгованість споживачів за газ, аби вони не змогли перейти до інших постачальників газу, зокрема до «Нафтогазу». Після цього в уряді вирішили облгази перевірити, а «Львівгаз» оштрафували.

За даними регулятора, ці установи донараховували до 10% обсягів спожитого газу за «приведення до стандартних умов». У Мінсоцполітики споживачам радять відстоювати свої права у суді і скаржитись на незаконні платіжки на урядову гарячу лінію.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!