Біля нового спорткомплексу на Мельника прибрали понад 350 дерев, а висадили 12

2429 0
Загалом на цій ділянці росло 356 дерев.
Фото: Івана Станіславського/Твоє місто

Фото: Івана Станіславського/Твоє місто

Реконструкцію колишнього Палацу спорту «Україна» на вул. Мельника, 18 розпочали ще у 2018 році. На початку робіт там провели обстеження усіх 356 дерев, серед яких було 355 туй. Так, з них видалили 293 дерева, а інші 63 – пересадили у сквер «Батуринський». Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця Франківської районної адміністрації Надія Банах.

«Загалом там було 356 дерев, серед яких 355 – туя західна. За результатами обстеження, комісія прийняла рішення про те, що видаленню підлягають 293 дерева, інші 63 – для пересадки. Ці туї пересадили на територію скверу «Батуринський», – зазначила вона.

Дозвіл на це надали в управлінні екології ЛМР, каже Надія Банах, аргументуючи це рішенням ДАБК у Львові на забудову земельної ділянки. Загальна вартість видалених дерев становила 55 тисяч гривень.

«Усі дерева зрізали із актом видалення та дозволом, була сплачена відновна вартість. Натомість підрядник висадив 2 тисячі різних кущів та 12 дерев – кизильники та липи», – каже керівниця районної адміністрації.

Читайте також: На вулиці Мельника забудовник незаконно зрізав дерево та видалив лунку

Окрім того, каже вона, на місці незаконно зрізаного дерева на вул. Мельника, 22 підрядник висадив липу. Йдеться про дерево, яке забудовники зрізали без акту видалення та прибрали лунку на його місці на сусідній до «Леоленду» ділянці. У відповідь колишня керівниця управління екології ЛМР Олександра Сладкова підкреслювала, що дозволу на зрізку дерева не було, оскільки забудовник не подавав на це запиту. За інформацією Державної екологічної інспекції у Львівській області, на порушника, що зрізав дерево без дозволу, оформили адмінматеріали. Крім того, як зазначав у коментарі Tvoemisto.tv ексочільник Франківської РА Ігор Савка, підрядник сплатив штраф та зобов'язався висадити на цьому місці не менше двох дерев. 

Незаконно зрізане дерево на вул.Мельника, 22

Читайте також: Дерева біля Палацу спорту у Львові. Чи ідновить забудовник зелені насадження

Водночас, як стверджує Надія Банах, коли те дерево зрізали та почали видаляти кореневу систему, то з’ясували, що на цій ділянці йде багато кабелів різних форм власності.

«Йдеться про речі, що вимагають особливої уваги і на таких тротуарах не мали б рости дерева, бо вони шкодять комунікації. Натомість висадили липу, проте ближче до вулиці Єфремова», – каже вона.

Нагадаємо, що влітку 2018 року розпочали реконструкцію Палацу спорту «Україна» на вулиці Мельника, 18. Під час реконструкції тут зрізали 293 зелені насадження, що росли на території ґрунтових кортів. Тоді місцеві мешканці та тренери ДЮСШ «Спартаківець», які займались з дітьми на цих кортах вийшли на протест.  Після цього у вересні на сесії депутати ЛМР підтримали петицію щодо реконструкції палацу спорту «Україна» на вул. Мельника. Водночас депутати не проголосували за петицію щодо недопущення забудови ґрунтових кортів позаду Палацу. Відкрили спортивно-розважальний комплекс у березні цього року. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!