Прикордонники пояснили, чому не пропускали іноземців у Львівському аеропорту, які приїхали до батьків

1944 0
У пасажирів, які прилетіли навідати батьків, додатково вивчали документи про мету поїздки.
Фото: Variat.com.ua

Фото: Variat.com.ua

В іноземців, які приїхали навідати своїх батьків, додатково перевіряють мету перебування на території України та вивчають підстави для перетинання кордону. Рішення про дозвіл на перетин кордону надає голова Держприкордонслужби. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомила керівниця пресслужби Львівського прикордонного загону Ярослава Мельник.

Читайте також: Україна заборонила в'їзд іноземцям на 30 днів

«Постанова Кабміну №641 від 27 серпня 2020 року передбачає в’їзд до України іноземців – дітей громадян України, однак дітьми є особи, які не досягли 18-ти років. У випадку прибуття в Україну іноземців віком старших за 18, батьками яких є громадяни України, прикордонники з’ясовують мету поїздки та вивчають підстави для перетинання державного кордону», – пояснила Ярослава Мельник.

Тоді, «у разі наявності підстав гуманітарного характеру» голова Держприкордонслужби може ухвалити рішення пропустити цих осіб, уточнила вона.

За її словами, вчора вранці іноземці надали всі необхідні документи і керівник Держприкордонслужби дозволив перетин – їх пропустили о 12:30 6 вересня. Хоча, як розповіла одна із пасажирок Марія Ягла, іноземці очікували від 17:30 5 вересня.

Читайте також: Карантин в Україні ймовірно і далі продовжать

На питання, які додаткові документи потрібні для підтвердження, то начальниця пресслужби Львівського прикордонного загону сказала, що дітям громадян України потрібно мати копії документів їхніх батьків родинного зв’язку, або якщо хтось із батьків лежить у лікарні і йому потрібен догляд тощо.

«Особи повинні надати ці документи, щоб прикордонники могли з’ясувати мету перебування в Україні. Це обмеження діє до 28 вересня наразі. Можливо після цього ці обмеження будуть зняті», – сказала Ярослава Мельник.

Нагадаємо, що, за словами однієї з пасажирок, у львівському аеропорту 10 іноземних громадян зі США, Канади та Німеччини майже добу не могли потрапити на територію України, щоб провідати своїх батьків. Їх не пропускали через умову, що дітьми громадян України вважають осіб до 18 років, хоча в самій постанові цієї умови немає.

Уряд України 26 серпня закрив кордони для іноземців терміном на 30 днів через зростання кількості хворих на Covid-19 в Україні. Відповідні зміни, які ініціювало МВС, стали для багатьох несподіванкою, бо заборону ввели буквально за три дні і без чітких роз’яснень. 

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!