Прикордонники та ЗСУ вийшли на лінію державного кордону України на Сумщині

4026 0
Військовослужбовці Державної прикордонної служби України відмінно виконують завдання.
Знищена ворожа техніка/фото умовне

Знищена ворожа техніка/фото умовне

На сьомий день війни з державою-агресором Росією прикордонники 5-го прикордонного загону передовою групою спільно з підрозділами Збройних Сил України вийшли на лінію державного кордону України на Сумщині. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки на оборони Олексій Данілов.

«Військовослужбовці Державної прикордонної служби України відмінно виконують завдання з нещадного знищення російських окупантів на території України», – йдеться в його повідомленні на Фейсбуку.

Читайте також: У ці дні українці демонструють росіянам, чим відрізняються вільні люди від рабів, – Резніков

Щодо загальної ситуації, то, за його словами, протягом доби російським окупаційним військам не вдалося значно просунутися на жодному з напрямків, наступ зупинили. Білоруська територія, а за деякими даними і її збройні сили, використовуются у війні з Україною.

«Усвідомивши провал свого плану «Барбароса – 2022» і зіткнувшись з високоєфективною діяльністью українських військових і ТРО, Кремль пішов на зміну тактики, почавши масовані обстріли житлових кварталів та об’єктів цивільної інфраструктури у десятках міст, як-от: Київ, Чернігів, Херсон, Харків, зокрема з використанням забороненого Женевською конвенцією озброєння», – каже він.

Читайте також: За тиждень в Україні ворог втратив 9 тисяч військових

Найгарячіший напрямок доби, продовжує він, – Одеський. Місто Київ продовжує героїчно тримати оборону. Тривають заходи із виявлення та знищення ДРГ окупанта.

Нагадаємо, що напередодні на Сумщині відбувся перший обмін полоненими.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!