Сергій Притула заявив про створення політичної партії

1534 0
Наразі нова політична сила перебуває на етапі формування.
Фото: GOLOSZMIN.ORG

Фото: GOLOSZMIN.ORG

Громадський діяч, шоумен та колишній член партії «Голос» Сергій Притула розповів, що працює над створенням власної політичної партії. Однак поки вона лише формується. Про це він повідомив в ефірі 24 каналу.

Читайте також: Шоумен Притула, який йшов у мери Києва, став студетом УКУ

«Це буде політична партія. Поки що вона на етапі формування. Дайте мені трохи часу і я обов’язково все розкажу. Це точно не буде віртуальна історія. Проте і з набуттям суб’єктності поспішати я не буду», – каже Притула.

Він запевнив, що у першочергово у планах є парламентська кампанія.

«Інституційно парламент не давав познущатись з країни за усі роки і переламати об коліно Конституцію. Не важливо, хто був президентом. І за Леоніда Кучми, і за Віктора Януковича саме парламент був «тим» інститутом. Окрім, звичайно, людського протесту, якщо ми говоримо про Януковича», – додає експартієць «Голосу».

Читайте також: Ярослава Рущишина відсторонили з посади голови Львівської організації «Голосу»

Політична кар’єра телеведучого почалась у 2019 році. Тоді він став членом партії «Голос», від якої балотувався до Верховної ради України у 2019-му та на пост мера Києва торік, у 2020 році. На виборах мера Києва він зайняв третє місце, за нього проголосували 56,9 тис виборців.

Навесні 2021 року ЗМІ почали обговорювати амбіції Сергія Притули стати лідером «Голосу». Утім вже в червні цього року він вийшов з «Голосу», пояснював своє рішення тим, що не погоджується з політикою керівництва партії. У той час у партії «Голос» виник затяжний внутрішній конфлікт, він призвів до публічного демаршу частини народних депутатів, яка звинуватила керівництво в узурпації влади. Тим часом Сергій Притула заявляв, що планує залишитися в політиці.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!