Психіатричні лікарні в Україні фінансуватимуть за окремими правилами

2354 0
У МОЗ кажуть, що готують відповідний механізм.
фото: www.panoramio.com

фото: www.panoramio.com

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час щоденного брифінгу МОЗ сьогодні, 20 травня, повідомив, що у міністерстві готують окремий механізм для фінансування психіатричної служби.

«Це робиться для того, щоб уникнути дефіциту фінансування медичних закладів, не допустити їх закриття, а також не допустити скорочення зарплат медиків», – каже Максим Степанов.

Читайте також: Ми нездорові. Олександр Фільц про суспільство, яке ігнорує свої хвороби

За його словами, цьогорічний бюджет психіатричної служби України становить 898 млн гривень.

«Ця цифра поставила під загрозу існування психіатричних лікарень. Це ситуація, з якою ми не будемо миритися. Ми будемо робити суттєве редагування реформи», – заявив міністр.

Нагадаємо, із 1 квітня в Україні стартував другий етап реформи медицини, за яким лікарні, що надають спеціалізовану та високоспеціалізовану допомогу, мають фінансуватись за новим принципом – за фактично надані послуги, а не за ліжка. Для цього вони мали укласти угоди з Національної службою здоров’я за кількома пакета із 27 запропонованих.

Читайте також: Скільки грошей отримали львівські лікарні від НСЗУ після реформи

Після старту другого етапу реформи в МОЗ заявили, що розраховані раніше тарифи за проліковані випадки є низькими, тому реформу потрібно переглянути. Водночас в НСЗУ кажуть, що лікарні, які виконали всі умови, отримують значно більше фінансування, ніж була субвенція з державного бюджету.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!