ПЦУ отримала офіційний дозвіл на проведення Різдвяної літургії в Києво-Печерській Лаврі

1323 0
Богослужіння 7 січня о 9:00 проведе Предстоятель ПЦУ Епіфаній.
Фото умовне

Фото умовне

Міністерство культури та інформаційної політики остаточно надало дозвіл Православній Церкві України проводити Різдвяну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Богослужіння завтра, 7 січня, о 9:00 звершить Предстоятель ПЦУ Епіфаній.

Джерело: Мінкульт у Telegram

Вчора, 5 січня, у другій половині дня до генерального директора Заповіднику Олександра Рудницького надійшло звернення від Управління Київської Митрополії ПЦУ про проведення богослужінь в Успенському соборі 7 січня 2023 року.

Читайте також: У Києво-Печерській Лаврі вихваляли росію, за справу взялися СБУ. Відео

«Розглянувши звернення та враховуючи дозвіл МКІП, Заповідником було надано дозвіл на проведення богослужінь 7 січня  2023 року в Успенському соборі та укладено відповідну угоду», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що це буде перший випадок в історії, коли глава автокефальної Православної церкви України проведе літургію в Києво-Печерській лаврі.  

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!