Путін хоче почати війну в Придністров’ї і ввести воєнний стан у росії, – розвідка США

2064 0
Війна в Придністров'ї нібито змусить США та Європу «втратити рішучість» у протидії такій агресії.
володимир путін і сергій шойгу

володимир путін і сергій шойгу

Очільниця Національної розвідки США Авріл Хейнс під час виступу у Сенаті заявила, що президент росії володимир путін на тлі безуспішної «спецоперації» в Україні, ймовірно, оголосить воєнний стан у рф та розв'яже війну на окупованій території Молдови, передає УП. 

За словами Хейнс, Путін вирішив поширити бойові дії на територію контрольованого росією Придністров’я, сподіваючись на те, що США та Європа «втратять рішучість» у протидії такій агресії. Водночас вона не уточнила, чи має наразі рф потенціал на виконання цього. 

Хейнс додала, що путін може ввести воєнний стан в росії для того, аби мобілізувати сили у протистоянні проти України.

Читайте також: Більшість техніки Придністров’я є небоєздатною

Нагадаємо, що у Придністров’ї сталася серія терактів після 22 квітня, коли представник армії рф заявив, що завданням російських військ на «другій фазі спецоперації» в Україні є встановлення «повного контролю над Донбасом та Південною Україною».

Увечері 26 квітня Генштаб ЗСУ повідомляв, що на території невизнаного Придністров’я підрозділи оперативної групи російських військ приведені у повну бойову готовність. Влада невизнаного Придністров’я заперечила ці повідомлення.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!