Путін погрожуватиме ядерними ударами, якщо Україна продовжить жорсткий опір, – Пентагон

9265 0
У такий спосіб Путін намагатиметься повідомити Заходу та продемонструвати силу самим росіянам.
Фото: slovoidilo.ua

Фото: slovoidilo.ua

Якщо Україна продовжить чинити опір у війні Росії, можна очікувати, що Володимир Путін почне розмахувати погрозами застосування ядерної зброї проти Заходу. Оскільки протистояння українців вторгненню агресора виснажуватиме його звичайну робочу силу та техніку. Таку оцінку надали в Агентстві оборонної розвідки Пентагону, пише Bloomberg.

Читайте також: Росія не відмовляється від ракетних ударів по Львівській та Івано-Франківській областях, – Генштаб

Як повідомив директор Управління оборонної розвідки, генерал-лейтенант Скотт Беррієр, тривала окупація частини українських територій загрожує виснаженню російських військових та скороченню їх модернізованого арсеналу озброєнь. Разом з тим, зі слів високопоставленого чиновника Пентагону, економічні санкції Заходу, імовірно, спричинять в Росії тривалу економічну депресію та дипломатичну ізоляцію. Крім того, РФ втратить здатність виробляти високоточні боєприпаси.

«Оскільки ця війна та її наслідки повільно послаблюють російську звичайну силу, — сказав Беррієр, — Росія, ймовірно, буде все більше покладатися на свій ядерний засіб стримування, щоб повідомити Заходу та продемонструвати силу своїй внутрішній і зовнішній аудиторії»

З йог слів, наразі вторгнення РФ в значній мірі призупинено. Росія зробила понад 1000 ракетних ударів великої дальності по Україні. Ключовою мотивацією вторгнення є рішучість Росії «відновити сферу впливу на Україну та інші держави колишнього Радянського Союзу».

Читайте також: Зеленський назвав пріоритети на переговорах з Росією

«Зусилля США підірвати цілі Росії в Україні, у поєднанні з її уявленням про те, що Сполучені Штати є нацією в занепаді, можуть спонукати Росію до більш агресивних дій не лише в самій Україні, але й ширше в її уявній конфронтації із Заходом», – сказав Бер’єр.

Високопоставлений чиновник Пентагону зауважив, що незважаючи на більший, аніж очікувалося, опір України та відносно великі втрати на початкових етапах вторгнення, Москва сповнена рішучості просуватися вперед, використовуючи більше смертоносних засобів до того моменту, коли український уряд погодиться піти на умови, які вигідні для РФ.

Бер’єр  підкреслив, що переведення ядерних сил Росії в особливе бойове чергування, про яке в лютому говорив Путін, означає посилену підготовку, покликану забезпечити швидкий перехід у стан підвищеної готовності, якщо цього потребує ситуація.

Цим він хоче не тільки залякати супротивників Росії, а й примусити противника вести переговори, які можуть призвести до припинення конфлікту на умовах, вигідних для Росії, або стримувати залучення до війни інших учасників.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!