П'ять цікавих фактів про нового прокурора Львівщини

9133 0
Прокурором Львівської області призначено 54-річного Миколу Гошовського. Представлення новопризначеного прокурора відбудеться завтра, 16 липня, інформує прес-служба прокуратури у Львівській області. Попри те, tvoemisto.tv дізналось, чим запам'ятався Микола Гошовський на попередніх посадах.

·         Ім’я Миколи Гошовського асоціюється з затриманням 11 лютого 2005 року скандально відомого закарпатського «губернатора» Івана Різака за підозрою у доведенні до самогубства у травні 2004–го ректора Ужгородського університету Володимира Сливки, пише Україна молода. Цю кримінальну справу почали розслідувати лише після Помаранчевої революції. Щоправда, через два дні після затримання Різака тодішній Генеральний прокурор Святослав Піскун підписав розпорядження про відставку Гошовського з цієї посади.

·         До призначення в Івано-Франківськ Микола Гошовський кілька місяців працював прокурором Чернівецької області. Саме на Буковині, під час однієї з перших прес-конференцій, він заявив, що ніколи не буде «кишеньковим» прокурором, а втручання в роботу прокуратури з боку облдержадміністрації, як це практикувалося на Закарпатті, є грубим порушенням закону.

·         У 2010 році Микола Гошовський потрапив на третє місце у списку найбагатших обласних прокурорів України, поступившися тільки прокурорам Харківської та Хмельницької областей. У цьому році його дохід за декларацією склав 680 тис. грн. "Із них, настільки я пам'ятаю, 185-186 тис. – заробітна плата, 10 тис. – матеріальна допомога, – пояснив прокурор. – У мене дійсно висока пенсія. Я свою пенсію ставлю на депозит, звідти отримав дивіденди - 45 тис. грн». Решту грошей, зазначених у декларації, заробила дружина Миколи Гошовського. «Дружина – суддя Верховного суду, вона має нормальну заробітну плату. Взяли й додали мій дохід 422 тис. грн і дохід дружини 258 тис. грн – і вийшло, що я отримую 680 тис. і є одним з найбагатших прокурорів України», – пояснив Микола Гошовський, писав тоді Галицький кореспондент.

·         Колеги називають Миколу Гошовського не тільки досвідченим практиком, а й відомим науковцем. Один зі знаних івано-франківських правників зізнався, що у їхньому середовищі прокурор області сприймається ще й як інтелігентна та надзвичайно коректна людина.

·         Працюючи на Прикарпатті, Микола Гошовський викладав на кафедрі кримінального права і процесу юридичного факультету Прикарпатського університету ім. В.Стефаника. Указом Президента України у 2007 році йому присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України».

Нагадаємо, Володимира Гураля минулого тижня перевели на посаду першого заступника прокурора Львівщини.

Довідка:

Гошовський Микола Іванович народився 1960 року в селі Довга Войнилівська Калуського району.  Закінчив у 1985 році юридичний факультет Львівського державного університету ім. І. Франка. Після того був направлений на роботу стажистом прокуратури міста Івано-Франківська, а через рік переведений на посаду старшого слідчого міської прокуратури. 

Згодом його переводять у прокуратуру Івано-Франківської області, з початку на посаду прокурора загального відділу, пізніше — старшим помічником прокурора з питань організації роботи і контролю виконання, а через деякий термін — старшим помічником з питань інформатики та комп’ютеризації.

У 1997 році він переїжджає на роботу до Києва на посаду начальника управління організаційно-правового забезпечення. Впродовж 1998 — 2000 років працює прокурором Радянського району Києва.

Через два роки знову працює в Генеральній прокуратурі, де займає посади: начальника управління організаційно-методичної роботи та координації діяльності з державними органами по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією; начальника управління організаційно-контрольної та методичної роботи; начальника управління організаційної роботи і контролю; начальника управління організації роботи та координації діяльності правоохоронних органів по боротьбі із злочинністю; начальника Головного управління організаційного та правового забезпечення Генеральної прокуратури України.

У 2002 році повертається в західний регіон України. Тут відразу очолює прокуратуру Закарпатської, а потім — Чернівецької областей. Найбільш тривалий період своєї прокурорської діяльності провів на Прикарпатті, де з 2005 по 2011 роки працював прокурором Івано-Франківської області.

Потім займає посаду першого заступника начальника Головного управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України.

Фото: sc.gov.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!