«Пишу з передової». Львівський священник під час служби зачитав повідомлення від військових

43243 0
Військові з передової дякують українцям за молитву і витримку. Кажуть, що за таких людей, як українці, не шкода нічого: ні здоров’я, ні життя.
Фото Фейсбуку Верховної Ради України

Фото Фейсбуку Верховної Ради України

Сьогодні під час Великодньої служби у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла настоятель отець Тарас Михальчук зачитав три привітання від військових з передової. Вони кажуть, що гордяться своїм народом, дякують за молитви, які наче куполом укривають їх від куль і вірять у перемогу.

Отець розповів вірянам, що, коли роздумував, що ж сьогодні сказати людям, які зберуться у храмі, то вирішив написати своїм друзям, військовим, які зараз на передовій. Вони надіслали свої привітання, декілька він зачитав. Люди від розчулення плакали.

Читайте також: На першій лінії. Історія волонтерів, які передають на фронт обладнання, що рятує життя

«Ще на Різдво ми з ними молилися тут, у храмі, проте сьогодні вони відстоюють нашу незалежність. Їм там нелегко. Ще вчора звечора і серед ночі прийшли пасхальні привітання до вас від них, тих, хто там, на передовій», – сказав він.

«Христос Воскрес. Пишу ці слова з передової, де йдуть запеклі бої за нашу свободу. Для мене це є велика честь, що ці слова будуть лунати в такий день у найкращому для мене храмі. Приємно, що чуєте їх від мого друга настоятеля цього храму. Ще в далекі курсантські роки я із своїми побратимами допомагали виносити книги з цього храму. Хочу привітати всіх з цим великим святом, висловити слова вдячності кожному, хто допомагає в ці нелегкі часи. Побажати всім миру, єдності, любові до ближнього і до Господа Бога, віри в світле майбутнє терпеливості і сміливості. Ми стоїмо міцно, нам нікуди відступати. Україна – наша земля і ми будемо за неї боротись до кінця. Ми сильні, ми – це Україна. Слава Україні, слава її Збройним Силам», – зачитав він одне з привітань.

Читайте також: Патрулювання під час Богослужінь і традиційні святкування. Як у Львові відзначатимуть Великдень

«Щойно закінчився бій. Сьогодні для мене велика честь звернутись до вас. Від імені нашого підрозділу вітаємо вас з Воскресінням Христовим. В цей світлий, прекрасний день хочемо побажати миру та свободи кожному українцю. За нас не хвилюйтесь, ми під надійним куполом з ваших молитов. Щойно окупанти намагались взяти штурмом місто, але їм нічого не вдалось. Ми всі живі. Це справжнє Великоднє диво. Дякуємо за підтримку, дякую, що ви переживаєте все це разом з нами», – зачитав отець Тарас друге привітання.

«Хотів би подякувати усім за молитви, за те, що молитесь за нас. За таких людей, як українці не шкода нічого: ні здоров’я, ні життя. Вітаю тебе, мій величний народе, дякую тобі за твою турботу і підтримку Збройним Силам та Силам оборони України. Дякую всім вам, що ви не здаєтесь, що ви є незламними. Мене переповнює гордість за вас, за те, що робите неймовірні речі. Зараз ми, як одна сім’я, всі як один, в цьому є наша сила. Все буде Україна», – йшлось у третьому привітанні.

Нагадаємо, що напередодні Великодня «Будинку воїна» у Львові освятили близько тисячі пасок, які відправили українським захисникам. Чин посвячення провів настоятель Гарнізонного храму імені святих апостолів Петра і Павла, отець Тарас Михальчук.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!