Українців хочуть зобов’язати носити світловідбивний одяг

2845 0
Вважають, що таким чином зменшать кількість аварій за участі пішоходів.
ілюстративне фото: Styler

ілюстративне фото: Styler

Депутати підтримали у першому читанні два законопроєкти, які зобов’язують пішоходів носити світлоповертальні елементи у темний час доби та посилюють відповідальність пішоходів за порушення правил дорожнього руху.

Автори дозволяють пішоходам обрати елемент на свій смак, зазначаючи, що існують «різні брелоки, стрічки, жилети, наклейки тощо». Вважають, що таким чином зменшать кількість аварій за участі пішоходів.

Читайте також: Місто, недружнє до водіїв. Чому у Львові їздять не за правилами, а як вийде

Законопроєкт 2697 пропонує ж підвищити штрафи для пішоходів за порушення правил дорожнього руху, а також виключити такий вид адміністративного стягнення як попередження.

«Рівень відповідальності пішоходів за порушення правил дорожнього руху явно не відповідає рівню суспільної небезпеки вчинюваних ними дій та розміру і характеру шкоди (у тому числі й потенційної), заподіяної іншим учасникам дорожнього руху», – йдеться у пояснювальній записці.

Автори вважають, що зараз значна кількість кількість аварій трапляється «саме за вини пішоходів», які переходять вулиці у непередбачених місцях, і у стані сп’яніння.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!