Рада ухвалила закон, згідно з яким бомбосховище має бути в кожній новобудові

1595 0
У містобудівній документації на регіональному та місцевому рівні зʼявився розділ про інженерно-технічні заходи цивільного захисту.
ФОТО: PROJETO-A.COM

ФОТО: PROJETO-A.COM

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7398, який унормовує потребу планування та забудови територій з обов’язковою наявністю бомбосховищ. Про це йдеться на сайті парламенту.

Читайте також: Чи є у Львові попит на придбання нового житла і якому помешканню нині віддає перевагу покупець

Законопроєктом парламентарі ініціювали термінове розгортання в Україні мережі захисних споруд цивільного захисту (бомбосховищ та укриттів у новобудовах). Вони захищатимуть громадян від воєнних злочинів, які вчиняють російсько-окупаційні війська. Так, усі придатні для укриття об'єкти зобов'яжуть за потреби готувати до приймання населення в 12-годинний термін.

З-поміж іншого депутати пропонують, щоб у містобудівній документації на регіональному та місцевому рівні зʼявився розділ про інженерно-технічні заходи цивільного захисту. Затверджувати документи в разі відсутності цього розділу буде заборонено.

Нагадаємо, що Кабмін ухвалив постанову №722 (про деякі питання здійснення дозвільних та реєстраційних процедур у будівництві в умовах воєнного стану), яка передбачає спрощене будівництво в умовах війни, зокрема індивідуальних житлових будинків без будівельних паспортів. Які у цьому є ризики, до чого може призвести такий крок, хто тепер відповідатиме за можливі порушення, читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!