Рада Єпископських Конференцій Європи підтримала Україну в час загрози військового вторгнення Росії

1075 0
Вони також закликали світових лідерів до готовності «захищати міжнародне право, незалежність та територіальний суверенітет кожної держави».
Фото: Президент Ради Єпископських Конференцій Європи Архиєпископ Ґінтарас Ґрушас

Фото: Президент Ради Єпископських Конференцій Європи Архиєпископ Ґінтарас Ґрушас

Рада Єпископських Конференцій Європи оприлюднила Звернення на підтримку України «перед загрозою військового вторгнення Росії», передає інформаційний ресурс УГКЦ.

«В той час як міжнародна спільнота вбачає у діях російських збройних сил реальну загрозу для миру в усьому світі, у час страху та непевності для майбутнього України ми єднаємося з нашими братами і сестрами у вірі та з усім українським народом», – йдеться у звереннні. 

Читайте також: Росія почала вивозити сім’ї дипломатів зі Львова та Києва 

Вони також закликали світових лідерів до готовності «захищати міжнародне право, незалежність та територіальний суверенітет кожної держави». 

Нагадаємо, стало відомо, що Росія почала вивозити сім’ї дипломатів зі Львова та Києва. Скорочення чисельності посольства Росії може бути «частково пропагандою, частково підготовкою до конфлікту, що насувається, або частково хитрістю, або ж це всі три сценарії відразу», пише The New York Times з посиланням на українських і американських чиновників.

Також зазначимо, що згідно з заявою СБУ за хвилею псевдомінувань по всій країні стоїть РФ, яка намагається розхитати ситуацію в Україні зсередини.

Читайте також: За хвилею псевдозамінувань в Україні стоїть Росії. Заява СБУ 

Про те, чи готова Україна до російських провокацій, чи можливе російське вторгнення в Україну, читайте в інтерв'ю із політологом-активістом, асоційованим дослідником Аналітичного центру УКУ Остапом Кривдиком. Також Тvoemisto.tv організувало публічну дискусію про те, чи готовий Львів і область організувати оборону у разі наступу Росії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!