Разумкова відсторонили від ведення засідань Верховної Ради

1051 0
Нардепи відсторонили Дмитра Разумкова від ведення пленарних засідань на два дні.
Фото: Верховна Рада

Фото: Верховна Рада

Народні депутати відсторонили спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова від ведення пленарних засідань на два дні. Пропозицію фракції «Слуга народу», груп «Довіра» та «За майбутнє» підтримали 240 депутатів, з них 200 – з президентської партії. Про це повідомляє УП.

Відсторонення Разумкова з посади голови ВР ініціювали після наради керівників фракцій у спікера. За словами нардепа Олександра Корнієнка, таке рішення прийняли через «грубе порушення регламенту» Разумковим, коли він відмовився вносити пропозицію «Слуги народу» у порядок денний на поточний тиждень у понеділок.

Натомість сам Разумков вважає, що таким чином його планують відправити у відставку.

«Якщо є бажання змінити голову Верховної Ради, я сказав: затримувати цей процес не буду. Одразу (як) надійшли листи, ми їх видали. Вчора отримали заяву від Давида Георгійовича (Арахамії) про запуск процедури – одразу вона була згідно з регламентом запущена. Але я думаю, що не всіх це влаштовує: треба швидко та гарно», – заявив він.

Разумков додав, що посада для нього не має ваги, бо це лише інструмент. Навіть не будучи на головою ВР, він зможе реалізовувати ті обіцянки, які озвучували у 2019 році. За його словами, він знає статті регламенту, але колеги не хочуть «йти по закону».

Ірина Геращенко з «Європейської солідарності» заявила, що відбувається «похорон демократії» та «руйнація парламентаризму», а країну повертають у часи Віктора Януковича. 

Раніше «Слуги народу» зібрали понад 150 підписів за відставку Дмитра Разумкова. 

Нагадаємо, сьогодні, 2 жовтня, до Трускавця на виїзне засідання фракції «Слуга народу» прибув Президент України Володимир Зеленський. Відразу після приїзду президент почав ознайомлюватися з роботою груп, які напрацьовують план реформ на найближчі два роки, та спілкуватися з народними депутатами. У Львівській ОДА Тvoemisto.tv так і не підтвердили про приїзд президента. Фракція «Слуга народу» в межах з'їзду в Трускавці обговорили так званий план трансформації країни, драфт якого президент Володимир Зеленський презентував під час поїздки в США. Також народні депутати обговорили кадрові питання. Під час робочої поїздки до Львівської області президент Володимир Зеленський ознайомився з перебігом будівництва обходу міста Трускавця, який стане частиною автомобільної дороги державного значення Т-14-02 Східниця – Пісочна.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!