Реабілітаційний комплекс у Львові зведуть за технологією швидкісного будівництва

1675 0
Авторами технології є українські інженери з Одеси.
Фото: візуалізація проєкту

Фото: візуалізація проєкту

Житловий комплекс для пацієнтів реабілітаційного центру «Незламні» у Львові збудують за швидкісною prefab-технологією Well-being ConTech, завдяки якій терміни багатоквартирного будівництва скорочуються вдвічі, у порівнянні навіть із сучасними поширеними в Україні та світі технологіями. Авторами технології є українські інженери з Одеси. Про це повідомляють на сайті texty.org.

Технологія полягає в попередньому виробництві всіх елементів будинку на заводі в ідеальних умовах та їхньому швидкому збиранню на будмайданчику. В багатошарових утеплених стінах вже зроблені всі технологічні отвори та штроби для електрики. Тому житло, зведене за такою технологією, називають «будинками без перфораторів», що важливо для людей, які пережили жахіття війни з сиренами та вибухами.

Читайте також: У центрі Львова зведуть будинок преміум-класу з укриттям

Швидкомонтовані будинки Well-being ConTech передбачають суттєве зниження енерговитрат під час експлуатації завдяки комплексу енергоефективних рішень, а в наступній експлуатації житла використовуватимуть цифрову систему контролю енерговитрат. Окрім цього, під час зведення збірних будинків за технологією Well-being всі виробничі процеси диджиталізовані, контролюються спеціальним програмним забезпеченням, що унеможливлює корупційну складову та робить прозорим бюджетування й звітність перед інвесторами, зазначають у компанії.

Нагадаємо, що переможцем архітектурного конкурсу на будівництво житлового комплексу та центру реабілітації «Незламні» став проєкт авторського колективу міжнародної студії архітектури та урбанізму Drozdov & Partners з Харкова, що після бомбувань міста вимушені були релокуватись до Львова. У квартирах комплексу проживатимуть сотні українців, які постраждали від війни та проходять реабілітацію. У його складі передбачається створення реабілітаційного та дитячого центрів. Помешкання також зможуть використовуватися для розв'язання проблеми житлового забезпечення соціально вразливих категорій населення.

Перед тим 4 січня обрали переможця архітектурного конкурсу на проєктну пропозицію реабілітаційного центру на вул. Володимира Івасюка, 74 у смт Брюховичах. У межах конкурсного проєктування учасники пропонували рішення щодо реконструкції будівлі лікарні №7. Її приєднали до Першого медичного об’єднання Львова «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» 2021 року.

Для довідки

Архітектурне бюро Drozdov & Partners засноване в 1997 році в Харкові та працює в широкому міжнародному полі: Швейцарії, Франції, США, Іспанії, Кореї, Кувейті та інших країнах. Напередодні Drozdov & Partners спільно з Replus bureau та Ponomarenko bureau розробили проєкт дитячо-юнацької спортивної школи, що на вул. Уласа Самчука, 8 у Львові. У співпраці вони створять зонований простір з ліжками, їдальнею та санвузлами. У центрі зможуть розмістити близько 132 людей.

Фото: візуалізація проєкту

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!