Реформа медицини: львів'ян запрошують до обговорення

3193 0
В Україні створено Стратегічну дорадчу групу з питань реформування системи охорони здоров’я України. До її складу увійшли 12 українських та міжнародних експертів, відібраних за результатами відкритого конкурсу. Громадське обговорення проекту самої стратегії буде відбуватися як в електронному режимі, так і в форматі публічної дискусії. Воно стартувало 5 грудня і триватиме до лютого 2015 року. Обговорення проходитиме у різних містах України. Як долучитися у Львові?
Фото: about-ukraine.net

Фото: about-ukraine.net

Слухання вже пройшло в Києві, а у січні заплановане в Харкові, Вінниці, Дніпропетровську. 30 січня – у Львові, а на початку лютого – в Одесі, пише Аптека.ua.

Робоча група готова почути думки громадськості, експертного середовища, пацієнтів, бізнесу, лікарів та інших зацікавлених осіб, аби врахувати найбільш слушні з них у документі. Документ передбачає реформування МОЗ України, а його розробники вважають, що профільне міністерство слід позбавити управлінських функцій, таких як закупівлі, управління лікарнями, обслуговування та ремонт лікарень, підкреслюючи його важливість у прийнятті політичних рішень. Зокрема, мова йде про створення закупівельного агентства та інших організацій, що працюють незалежно, таких як агентство з ліцензування та акредитації медичних закладів, фармацевтичне агентство, яке відповідатиме за реєстрацію та ліцензування фармацевтичної продукції, а також фармаконагляд; агентство оцінки технологій охорони здоров’я. Проект стратегії також включає фармацевтичну реформу, мета якої полягає в тому, щоб зробити ліки безпечними, доступними та ефективними. Детальніша інформація тут.

Читайте також: У Львові відкрили ще одну амбулаторію сімейної медицини


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!