Реформа судочинства та розвиток міст. Із чим на вибори ідуть Катерина Шубка і Андрій Москаленко

2590 1
Чому кандидати, які не мають політичного минулого, вирішили балотуватися до парламенту та які зміни планують впровадити першочергово.
Фото: Христина Процак / Facebook

Фото: Христина Процак / Facebook

Медіа-хаб «Твоє місто» в межах інформаційно-просвітницького проекту «Свідомі вибори» продовжує цикл відеодебатів, присвячених висвітленню парламентських виборів 2019 року. Участь у дебатах беруть як представники списків партій, так і кандидати-мажоритарники, а також експерти проекту. Зокрема, про свої плани в парламенті розповіли конкуренти в 115 окрузі адвокатка Катерина Шубка, яка балотується від «Слуги народу», та заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, якого підтримує «Самопоміч». Tvoemisto.tv занотувало найважливіше.

Реформа судочинства та ліквідація неефективних державних органів

Катерина Шубка розповіла, що перші білборди з написом «Буде Шубка» розмістили її друзі ще до того, як вона остаточно вирішила балотуватися, аби привернути до неї увагу. Після офіційної реєстрації кандидатки у ЦВК у Львові розмістили 19 білбордів із прив’язкою до політичної сили, яку вона представляє.

За словами кандидатки, вона як адвокат неодноразова стикалась з тим, наскільки складно добитись об’єктивного, справедливого та швидкого вирішення справ у судах. Тому у своїй передвиборчій програмі вона робить акцент на реформуванні правоохоронної та судової системи, а також боротьбі з корупцією.

Читайте також: Нове обличчя. Катерина Шубка розповіла, навіщо іде в парламент

«Я добре знаю, як працює правоохоронна система: ці органи точно не орієнтовані на захист інтересів людини. Закони, які в нас ухвалюють, часто бувають ситуативнимиь і з прогалинами. Норми Конституції не мають прямої дії. Держава не спроможна захищати людей і дбати про них. Щоб щось змінити, має бути, з одного боку, політична воля президента, а з іншого — команда, яка його підтримуватиме, буде спрямувати та вказувати, як втілювати зміни», — каже Катерина Шубка і додає, що новостворені комітети зараз напрацьовують зміни до багатьох законів, що стосуються судочинства.

Експертка проєкту «Свідомі вибори», політологиня Соломія Кривенко зауважила, що в програмі Катерини Шубки є пункт про припинення діяльності деяких державних органів. За словами кандидатки, у межах діяльності «Слуги народу» буде проводитись аудит усіх державних органів щодо ефективності їхньої діяльності, а після цього буде підніматись питання про їх припинення.

Читайте також: Націоналіст, міський голова, активістка. Хто балотується на Сихові і Личакові

Розвиток міст як основи успішної країни

У свою чергу Андрія Москаленка, який пропрацював у міській раді 10 років, мотивувало взяти участь у виборах розуміння, що багато речей, якими він займався на посаді помічника міського голови, можна робити ще швидше та ефективніше. Він закликає виборців уважно прочитати програми кандидатів перед голосуванням.

«Ми розробили програму, яка складається з 5 блоків, серед яких рух України у Європу, підтримка українського продукту, зокрема мови, культури, книговидання, продовження управлінської децентралізації та низка законопроектів, які стосуються ОСББ і вирішення проблемних питань округу», — говорить він.

За його словами, у світі є тенденція розвитку країни через розвиток окремих міст. Таким чином містам варто рухатися в напрямку агломерацій.

«Щоденно до Львова в’їжджає 150 тисяч осіб. Тобто усе населення в радіусі 15 км від міста можна вважати львів’янами», — говорить він.

Читайте також: Авіахаби, розвиток міст та підтримка культури. Навіщо Андрію Москаленку Верховна Рада

Також одним із пунктів програми Андрія Москаленка є розвиток туризму й індустрії гостинності.

«Понад 10 % світового капіталу належить саме індустрії гостинності. Тому багато великих міст базують свою економіку саме на ній. Львів — перше місто в Україні, яке створило ЛКП «Львівське конференц-бюро», що займається залученням конференцій у місто», — каже він і додає, що таке бюро потрібно створити на рівні держави.

За його словами, у майбутньому парламенті «Самопоміч» підтримуватиме реформаторські закони, незалежно від того, буде вона в коаліції чи в опозиції. Об’єднуватися Андрій Москаленко та його колеги не планують із тими, «хто має бути у тюрмі».

На його думку, у роботі на окрузі та у Верховній Раді потрібні баланс і результат.

«Якщо потрібно зрозуміти проблему, треба бути 99% часу з людьми, то я буду з людьми, а 1% часу точкових зусиль даватиму для прийняття правильних законів», — каже він.

Натомість Катерина Шубка вважає, що проблеми району можна відстежувати в онлайн-режимі та вирішувати їх завдяки громадській приймальні.

Роман Симович

Реалізовано в межах проекту за підтримки фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.

 


Читайте також:
18 Січня, 2020 13:20
nelson Привіт глядачі, я нелсон, моя мати познайомила мене з великим храмом Великої Баби Огбого, коли виявила, що я не можу завагітніти дружині, це принесло стільки клопотів у мій шлюб і призвело до розлучення. За її словами, він дуже духовний і може змусити мою дружину повернутися до мене в радості, і ми можемо мати дітей разом. Спочатку я не сумнівався, поки я не зв’язався з ним, а потім кинув на мене могутні заклинання і змусив дружину повернутися. І тепер ми також щасливі з прекрасними дітьми, з того дня, коли Великий Баба Огбого працював на мене і вирішував мої проблеми, я склав тверду обітницю, що поки я живу, я завжди буду свідчити про доброту його великих творів, а тим, хто там стикається із стосунками та труднощами у шлюбі, слід швидко зв’язатися з ним та стати щасливим свідком, як я. Я кидаю його контакт тут, електронною поштою: [email protected], або його номер WhatsApp. +447440557868 ...
Він змусив мою колишню дружину повернутися до мене в радості
Він вилікував мене від безсилої людини до справжньої людини.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!