На правах реклами

«Реконструкція краще, ніж знесення». У Львові панують ревіталізувати будинок на Сахарова

4119 0
Йдеться про повне відновлення будівлі і надання їй нового значення.
на фото актуальний стан будівлі

на фото актуальний стан будівлі

У Львові мають намір ревіталізувати будівлю, яка розташована на території колишнього заводу «Львівприлад». Територія заводу давно не використовується як промисловий об’єкт, сама споруда – теж.

Україна лише опановує для себе ревіталізацію – оновлення і переосмислення промислових об’єктів під житло, комерційні приміщення, розважальні комплекси тощо, хоч у Європі цей процес почався ще 30 років тому. Наприклад, у Львові є чимало таких споруд, але лише одиниці з них повноцінно функціонують. Зокрема, успішно реалізовані проєкти на базі колишніх заводів це – Fest Republic, KIVSH, Lem Station, Jam Factory та ReZavod.

Ревіталізувати також планують будівлю, яку здали в експлуатацію ще у 80-х роках минулого століття, і розташована вона на території колишнього заводу «Львівприлад», на вулиці Академіка Сахарова, 39.

«Один із основних пріоритетів – зберегти будівлю колишнього заводу. І нова компанія-співвласник має намір це зробити – провести ревіталізацію і дати споруді друге життя, інтегруючи її у місто», – зазначила головна архітекторка компанії «Зелемінь» Наталія Зінчук.

Зокрема, йдеться про повне її відновлення, збереження вигляду і надання їй нового значення. У будинку планують розмістити комерційні приміщення на нижніх поверхах, на верхніх – житло бізнес класу, з елементами архітектури заводу. Такий підхід дозволить зберегти архітектурне надбання міста.

«За кордоном намагаються максимально зберігати старі промислові споруди. Ревіталізувати і надати нове життя краще і вигідніше, ніж знищувати їх. Навіть з екологічної точки зору, адже після знесення потрібно утилізувати будівельні матеріали. Промислові споруди свого часу будували дуже якісно і вони ще довго можуть послужити комфортним офісом чи житлом для людей», – розповідає вона.

У майбутньому будинок колишнього заводу «Львівприлад» поєднає у собі естетику промислової споруди з сучасними умовами.

Нагадаємо, у вересні 2021 року Львівська міська рада змінила цільове призначення споруди на Академіка Сахарова, 39 на «будівництво та обслуговування будівель змішаного використання з житловими одиницями у верхніх поверхах».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!