Реконструкція Маріїнського палацу: під суд піде підприємець, якого підозрюють у привласненні понад 1,3 млн грн

859 0
За висновками експертиз державним інтересам підприємцем завдано понад 1,3 млн грн збитків.
Фото: відкриті джерела

Фото: відкриті джерела

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно підприємця, який займався реставрацією Маріїнського палацу. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури.

Розслідуванням встановило, що підприємець протягом 2017-2018 років на виконання умов договору здійснював технічний нагляд за проведенням реставраційних робіт офіційної церемоніальної резиденції президента України — Маріїнського палацу, який перебуває на балансі Державного управління справами.

Згідно з розслідуванням, для заволодіння бюджетними коштами підприємець вніс до фінансово-господарських документів неправдиві відомості про залучення до цих робіт осіб, які насправді не мали відповідних повноважень. Обставини, які стали предметом досудового розслідування, виявила Державна аудиторська служба України під час ревізії. Вони підтверджені судовими експертизами. За висновками експертиз державним інтересам підприємцем завдано понад 1,3 млн грн збитків.

Державне управління справами, яке визнано потерпілою стороною у кримінальному провадженні, до обвинуваченого пред’явило цивільний позов. Для забезпечення відшкодування завданої державі шкоди за принципової позиції прокурорів Київської міської прокуратури ухвалою суду на майно обвинуваченого накладено арешт.

Ігор Ющенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!