Реставратори у Львові відновили ще одну історичну браму на вулиці Лисенка. Фото до і після

1537 0
Загалом над відновленням працювали брами протягом трьох місяців.
фото: лкп бюро спадщини

фото: лкп бюро спадщини

Фахівці відреставрували ще одну історичну металеву браму в будинку, цього разу на вулиці Миколи Лисенка, 36. Частина декоративних її елементів була втрачена, а також знищили нижню частину. Вікна були заварені бляхою. Про це повідомляє ЛКП «бюро спадщини».

«Стан брами до реставрації був незадовільний. В ній ми замінили нижню частину та засклили вікна. Окремі елементи відновлювали за зразком сусідньої брами. Там поруч є будинок-близнюк», – каже реставратор Юрій Миколаїшин.

Крім того, майстри відновили автентичний зелений колір цих дверей. Загалом над відновленням працювали брами протягом трьох місяців. Вартість реставраційних робіт становила 54 110 грн. Із цієї суми внесок мешканців – 16 233 грн.

Як додають у ЛКП «Бюро спадщини», це – не єдині двері, відновлені на вулиці Лисенка у межах міської програми співфінансування. Відреставрувати також двері в подвір’ї будинку №5, «плющеву» браму на вулиці Лисенка, 32 та двері з фацетним склом на вулиці Лисенка, 46.

Фото: ЛКП «Бюро спадщини»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!