Реставратори відновили соснову браму на вулиці Героїв УПА. Фото до і після

1398 0
Вартість реставраційних робіт становила 88 130 грн.
фото: лкп бюро спадщини

фото: лкп бюро спадщини

Майстри у Львові відреставрували історичну браму в будинку на вулиці Героїв УПА, 12. До оновлення сама конструкція брами була дуже пошкоджена. Майстри відновлювали шипові з’єднання, втрачені елементи решіток, накладні декоративні елементи, механізми закривання, завіси. Крім того, працювали над заміною прогнилих частин коробки. Про це повідомили у ЛКП «Бюро спадщини».

«За цією адресою брама була дуже пошкоджена. Крім того, з нею було складно працювати через матеріал – сосну. А через те, що прохід дуже вузенький, були місця, де частини брами виламали. Тобто до оновлення брама повноцінно не функціонувала», – каже фахівець Олександр Савчук.

На брамі було багато шарів фарби, товщиною приблизно 8 мм. Тож відшукати автентичний колір теж було непросто. Вартість реставраційних робіт становила 88 130 грн. Із цієї суми вклад мешканців становив 26 439 грн.

Нагадаємо, реставрацію провели в межах міської програми співфінансування, яку координує Бюро спадщини управління охорони історичного середовища ЛМР. Із 2018 року у Львові місто фінансує Програму співфінансування реставрації історичних дверей та брам. Вона передбачає, що 70% вартості робіт оплачує міська рада, а 30% – мешканці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!