Ретельно мийте лапи. Рекомендації МОЗ про тварин і коронавірус

2887 0
Немає лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом від тварини.
фото: Петро Ткачишин

фото: Петро Ткачишин

У МОЗ зазначають, що у світі не підтверджено лабораторно жодного випадку інфікування людини коронавірусом від тварини, кажуть у МОЗ. Але у часі карантину домашні улюбленці, як і господарі, мають дотримуватись ще більш ретельної гігієни.

Читайте також: Звідки взявся новий коронавірус. Дослідження науковців

«Якщо ми тримаємо дистанцію з людьми для запобігання поширенню коронавірусу, то варто дотримуватися тих самих норм і при вигулі домашніх улюбленців, уникати контакту з дикими тваринами, старанно виконувати всі гігієнічні заходи після контакту з домашніми і свійськими. Треба не тільки самим ретельно мити руки з милом, а особливо ретельно обробляти лапи тварини після прогулянки. Також під час самих прогулянок рекомендуємо уникати багатолюдних місць», – ідеться в повідомленні.

Читайте також: Львів'ян закликають у час карантину допомагати тваринам у притулках і на вулиці. Як долучитись

МОЗ закликає під час карантину особливо відповідально ставитися та піклуватися про всіх членів родини, зокрема і про чотирилапих улюбленців, які для багатьох є невід’ємною частиною сім’ї.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!