Кабмін готується реорганізувати або ліквідувати ДАБІ

2639 0
Усіх працівників чинної ДАБІ можуть звільнити.
Фото: Комментарии

Фото: Комментарии

Рішення про ліквідацію або реорганізацію Державної архітектурно-будівельної інспекції перебувають на фінальній стадії. Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, інформує Економічна правда.

Читайте також: Де не варто купувати квартири у Львові. Оновлений перелік незаконних забудов

«Зараз ця ідея (ліквідація ДАБІ) дуже активно обговорюється, тому що ДАБІ, на жаль, і взагалі будівельна галузь одна з найбільш корумпованих. Там корупцію, треба "мочити" системно. Це той випадок, коли, можливо, простіше звільнити всіх, і перенабрати нових чесних людей. Ми на фінальному етапі прийняття цього рішення. В тому ДАБІ все настільки прогнило, вони настільки замучили бізнес і громадян поборами по 5 доларів за квадратний метр, що ринок говорить "приберіть їх всіх"», – заявив прем’єр.

Також Олексій Гончарук наголосив, що поки невідомо, який орган буде виконувати функції ДАБІ.

«Те що ми "схематоз" в будівництві поборемо – в цьому немає жодних сумнівів. Це питання невеличкого проміжку часу. Чи буде це повна ліквідація ДАБІ, чи її реорганізація – ми подивимось», – резюмував він.

Читайте також: Скільки будинків ввели в експлуатацію у Львові у 2019 році

Нагадаємо, на початку грудня 2019 року ДАБІ позапланово перевірила свого територіального органу у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!