Рівень антитіл після безсимптомного перебігу Covid-19 у чоловіків утричі вищий, ніж у жінок. Дослідження

2593 0
Найчастіше антитіла виявляли у чоловіків старше 40 років.
Фото: theconversation.com

Фото: theconversation.com

Стрімке поширення коронавірусу у світі частково обумовлено тим, що велика кількість людей хворіє безсимптомно. Водночас після хвороби у людини виробляються антитіла, які становлять основу імунітету. Вчені з Великої Британії зробили нове дослідження щодо рівня антитіл залежно від статі, повідомляє УП з посиланням на ТheСonversation.

Читайте також: Чи впливає група крові на ризик зараження та перебіг Сovid-19. Дослідження

Науковці не виявили значущої різниці у співвідношенні чоловіків і жінок, які безсимптомно перехворіли на коронавірус, однак найчастіше антитіла виявляли у чоловіків старше 40 років. Кількість антитіл у них була утричі більшою, ніж у жінок.

Через три місяці вчені повторно протестували людей і виявили, що у 21,7% з них антитіл більше немає.

Однак найголовнішим відкриттям стало те, що у 80% випадків антитіла зникали у жінок переважно середнього та старшого віку.

Читайте також: Хто з українців отримає вакцину Pfizer, а хто Coronavac. Пояснення

«Це може бути пов'язано зі зміненою імунною відповіддю у жінок, які наближаються до менопаузи або перебувають у постменопаузі, подібно до того, як це спостерігається під час грипу. Загалом, оцінюючи імунітет до Covid-19 і його тривалість, ми повинні бути готові до того, що він не буде однорідним. Вік і стать можуть призвести до серйозної різниці», – кажуть науковці.

Дослідники також припускають, що піддослідні могли заразитися коронавірусом близько шести місяців тому, що вказує на можливу середню тривалість життя антитіл в організмі – 3 місяці.

Нагадаємо, до груп ризику Covid-19 належать люди похилого віку, а також люди з серйозними проблемами зі здоров’ям, зокрема з хронічною хворобою легень або астмою; із серйозними серцевими захворюваннями, діабетом, нирковою недостатністю та захворюваннями печінки, муковісцидозом; з ВІЛ/СНІД; онкохворі тощо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!