Київ

Рівень води в Дніпрі в Києві знизився ще на 7 см

904 0
За усіма прогнозами, цьогорічне водопілля не досягне критичної позначки
Фото: Іван Артеменко

Фото: Іван Артеменко

Рівень води в річці Дніпро в межах столиці складає 9 343 см за Балтійською системою. Що на 7 см менше, ніж минулої доби. Про це повідомляє КМВА з посиланням на дані Укргідрометцентру.

Рівень небезпеки гідрологічних явищ – ІІ (помаранчевий). Тобто, наразі паводок кілька днів поспіль йде на спад. 

На даний момент по м. Києву не зафіксовано аварійних підтоплень. Але продовжує спостерігатися підтоплення заплавних територій - острови у парку «Муромець», «Гідропарк», Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків.

Зазначимо, що критичний для Києва рівень води становить 9 415 см, тобто на 72 вище за нинішні показники.

Нагадаємо, станом на 18 квітня рівень води у Дніпрі перевищував норму на 650 см, але протягом доби знизився на 7 см.

У Києві пік паводків прогнозують на 22 квітня.

Як зазначають у КМВА, за усіма прогнозами, цьогорічне водопілля не досягне цієї позначки. Але усі потрібні служби в посиленому режимі готуються до будь-яких надзвичайних ситуацій.

Зокрема, проводяться спеціалізовані навчання із порятунку людей та ліквідації наслідків повені.

У Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київщини утримується затоплення заплавних територій та зафіксовано часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!